Aprovat el projecte executiu arquitectònic del Museu Casteller de Valls


El Museu Casteller de Catalunya, a Valls, comença a prendre forma amb el projecte executiu de l’edifici aprovat aquest dijous en una reunió dels tres ens que integren el Consorci. El text aprovat -a càrrec de l’arquitecte Dani Freixes, Premi Nacional d’Arquitectura el 2007- descriu arquitectònicament el futur edifici i hores d’ara ja ningú dubta que el Museu Casteller serà una realitat, segons fonts del Departament de Cultura. Encara no han transcendit els terminis d’execució d’un projecte que està pressupostat en 10 milions d’euros. L’alcalde de Valls, Albert Batet, ha declarat que avui “s’ha donat un pas ferm endavant en la construcció del projecte” i s’ha mostrat convençut que les tres administracions implicades el tiraran endavant.

Un cop aprovat el projecte executiu de l’edifici s’obre ara el procés d’informació pública i, posteriorment, es procedirà a la licitació d’obres. Aquests tràmits tenen una durada incerta, hores d’ara, i cap dels tres ens del Consorci del Museu Casteller (Generalitat, Ajuntament de Valls i Diputació de Tarragona) ha donat una data aproximada de quan podrien iniciar-se les obres.

Amb tot però, les tres administracions conclouen que l’aprovació del projecte executiu és un punt d’inflexió en la història d’aquest projecte. El departament de Cultura remarca que” no hi ha marxa enrere a partir” d’aquest moment i que la reunió d’aquest dijous esvaeix qualsevol dubte sobre el futur del projecte.

Des de l’Ajuntament de Valls, al seu torn, han considerat que l’acord entre les tres administracions suposa un “pas ferm” en la consecució del projecte. L’alcalde, Albert Batet, ha expressat, metafòricament: “Fem una pinya prou forta per construir el castell“.

El finançament és un dels punts a resoldre d’ara endavant, però el pressupost amb què es treballava ja durant l’administració del Govern tripartit no ha variat dels 10 milions d’euros.

D’aquesta trobada també n’ha transcendit la voluntat de totes les parts de construir un “museu molt vivencial”, és a dir, no merament d’exhibició sinó amb intenció de fer que el visitant participi de l’experiència que suposa el fet casteller. Exemple d’aquest punt de partida és el projecte d’un ascensor de parets transparents que vol emular les sensacions del casteller quan puja el castell.

Pel que fa al contingut i orientació del museu, la reunió d’ahir va servir per refermar la intenció que no pot ser un espai estàtic, sinó que, en la mesura que sigui possible, ha de reflectir l’experiència i les emocions pròpies del fet casteller.

Font: CCCC, delCamp.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: