Anàlisi de l’actuació a Sant Just Desvern


DATA: 23 d’octubre de 2011

LLOC: Sant Just Desvern

COLLES: Castellers d’Esplugues, Castellers de Barcelona i Xics de Granollers

CASTELLS XICS: 2 p4 d’inici, 5d7, 4d7a, 4d7 i p5 de cloenda

CASTELLS DE LES ALTRES COLLES:

Castellers d’Esplugues: p4 d’inici, 3d7aps, 4d7a, 4d7 i 2 p5 de cloenda

Castellers de Barcelona: 2 p4 d’inici, 5d7, 4d7a, 4d7 i p5 de cloenda

Aspectes positius a destacar

  • Tornem a fer un cinc de set fora de casa.
  • Els canvis en els troncs degut a algunes baixes, no fa que els castells se’n ressenteixin.
  • Molt alta participació en totes les pinyes de l’actuació.

Aspectes a millorar

  • Alguns dels castells que es van plantejar no havien tingut un assaig previ de pinyes. Per exemple la pinya del quatre amb l’agulla no es va assajar aquesta setmana.
  • Potser no es va aprofitar l’actuació per assajar les pinyes i les estructures que es preveuen fer en el darrer tram de la temporada.

Anàlisi

Es va iniciar la jornada amb l’anunci per part del Cap de Colla de la renúncia a intentar de nou la torre de set, aquest cop un dels segons va causar baixa. Un cop valorats els canvis en el plantejament de l’actuació, aquesta es presentava molt més tranquil·la. Els castells que s’intentarien estan molt consolidats.

Així doncs, un cop escalfats els motors amb dos pilars de quatre, el castell triat per a la primera ronda va ser el cinc de set. Presentava molts canvis, alguns deguts a les baixes previstes i altres més planificats. El castell va pujar molt serè i segur, una mica menys maco de mides que el de diumenge passat, però. La plena va treballar un pèl entrada dificultant la feina a nivell de terços i quarts, i un dels segons de la torre una mica massa assentat sobre la pinya (posició que es va corregir un cop col·locats els quarts). La pinya era molt compacta i va treballar molt bé. Es va tancar més ràpid que en altres ocasions, possiblement perquè la gent ja comença a saber on va (també perquè des de fa uns assajos es pengen les pinyes a la cartellera, i s’anuncia si serà la pinya similar a la de l’actuació). La canalla va anar molt ràpida, un pèl massa i tot!! Estan fent una molt bona feina.

A la segona ronda es va plantejar el quatre set amb l’agulla, també un castell plàcid. Segons i quarts un pèl moguts al principi, però que amb el pes l’estructura es va anar assentant. També amb canvis en alguna posició però sense cap mena de problema. El més destacable va ser la pinya que no va estar còmode del tot. Es van sentir moltes indicacions, també és veritat que durant aquesta setmana no s’ha assajat la pinya ja que es van concentrar els esforços en les pinyes de torre de set, quatre i tres de vuit. Potser estaria bé recuperar aquesta pinya per la seva particularitat. Pel que fa al pom de dalt, tot i anar molt bé un dels dosos va treballar un pèl descompensat de cames. El pilar molt ben travat, tot i que no el suficient per girar-lo.

En la darrera ronda de l’actuació es va optar per un quatre de set molt diferent del de l’estructura del quatre de vuit. S’entén que degut als canvis obligats per les baixes es va decidir fer un castell totalment diferent, això si amb terços i quarts amb la intenció de treballar amb una mica de pes per l’assaig de pinyes. Tot i així, aquest objectiu tampoc és que s’acomplís del tot, ja que també es van fer canvis en els castellers de pinyes. Així doncs, va semblar més que el castell encaixava en l’objectiu de fer pujar a gent que està menys rodada o que no havia pujat en l’actuació. Tot i que els quarts que pujaven no solen anar sota dosos i que aquesta posició els és més incòmoda van treballar molt bé. Val a dir que un quatre de set no ha de presentar cap dificultat a aquestes alçades de la temporada.

En la ronda de pilars es va optar per un pilar de cinc que es va girar i tot. En general l’actuació va ser molt plàcida i ràpida, podríem dir-ne de recuperació per afrontar un tram final amb molts objectius. Segurament es podria haver aprofitat aquesta actuació per veure-li la cara a algunes estructures d’aquests castells objectiu.

En relació a l’actuació de la resta de les colles, també va ser una actuació plàcida. Amb castells totalment a l’abast de les altres colles. Castellers de Barcelona, va fer la mateixa actuació que els Xics. Els Cargolins van afegir una mica d’emoció a l’actuació amb el tres de set aixecat per sota i van ser una mica lents a l’hora de fer el cinc de set. Ambdues colles van fer el quatre de set amb l’agulla amb troncs força lleugers.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: