La revista CASTELLS analitza les estratègies d’actuació de les colles punteres


El número 40 de la revista CASTELLS ha analitzat les estratègies que utilitzen els caps de colla dels Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa, la Colla Vella i la Colla Joves a l’hora de plantejar una actuació de gran nivell. Aquest article, que recull les visions i planificacions que realitza cada dirigent, es complementa amb entrevistes als caps de colla de dues formacions emergents i el paper que han desenvolupat al Concurset: Poble Sec i els Nois de la Torre.

CASTELLS també publica un interessant reportatge sobre l’orientació que trien les colles per a fer determinats castells com el 2 o el 5 en funció del pendent que fan les places.

En aquest número també hi trobareu una anàlisi del creixement exponencial dels Castellers de Sabadell, tenint en compte diversos factors com les dinàmiques d’assaig, el plantejament de la temporada, el component psicològic, les relacions institucionals… els secrets d’una colla que amb 16 mesos s’ha estrenat als castells de 8 i n’ha descarregat més de 25.

 

La passió pels castells i altres obligacions personals estan a la balança dels quatre protagonistes de “Mantenir l’espurna castellera”. Es tracta de quatre castellers que han hagut de penjar la faixa temporalment però que han acabat tornant. A tall històric, es planteja una revisió dels primers folres i pinyes, les tècniques que s’usaven i com han acabat derivant cap als folres i pinyes actuals.

Finalment, la revista fa un recorregut per les actuacions de la comarca del Berguedà, especialment de la capital, en motiu de les actuacions de la Colla Vella l’any 1935 i els Castellers de Vilafranca l’any 2011. La secció “Colla a colla” està dedicada als Castellers de Santa Coloma, que tornen a fer castells de 6. Raquel Sans, periodista castellera i membre de la Joves de Valls, dóna el seu punt de vista del Concurset i l’equip de redacció d’El Pati digital, dels Xics de Granollers, analitza els mitjans de comunicació castells i el consultor Jordi López Daltell exposa els vincles entre castells i management.

La revista serà als quioscs a partir d’aquesta setmana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: