Els Minyons de Terrassa es queden a les portes de fer història


No han pogut aixecar un 3 de 10, que ja tenia l’estructura però no s’ha arribat a coronar perquè l’acotxador no ho ha vist clar.

Els Minyons de Terrassa han estat a punt de fer història en aixecar per primer cop a Girona un 3 de 10. L’estructura estava ja aixecada però l’acotxador no ho ha vist clar i el castell no s’ha arribat a coronar. El segon castell de més dificultat que tenien previst fer, el 5 de 9, ha fet llenya. Finalment, per tant, els terrassencs s’han hagut de conformar amb un 3 de 9 amb folre, que també han aconseguit descarregar els Capgrossos de Mataró.

La colla maresmenca és la que ha fet una actuació més lluïda, i els Marrecs de Salt –la colla que feia d’amfitriona perquè a Girona no hi ha castellers– han fet el 4 de 8, el tercer cop que ho aconsegueixen aquesta temporada.

Intent de 3d10fm dels Minyons de Terrassa

Tot i no ser una jornada excepcional, el públic ha animat en tot moment els castellers i la plaça del Vi ha vibrat d’emoció. Les tres colles han obert la diada castellera de les Fires de Sant Narcís amb el tradicional pilar caminant i amb el mateix ordre que s’han fet les tres rondes: primer els Marrecs de Salt, després els Capgrossos de Mataró i finalment els Minyons de Terrassa.

La plaça del Vi estava plena a vessar i hi havia molta expectació. El silenci era impossible però això no ha impedit als Marrecs obrir la primera ronda amb un castell de 5 de 7 que han pogut descarregar sense problemes. Els Capgrossos han apujat el llistó i tot seguit han fet un 4 de 9 sense saber encara que aquest seria el segon castell de major complexitat que el púbic veuria descarregar aquest diumenge.

I després de dos èxits ha arribat el torn dels Minyons de Terrassa que han volgut abordar el castell més complex i més esperat de la jornada: el 3 de 10 amb folre i manilles. Però en el moment de pujar l’acotxador i l’anxaneta, la canalla no ho ha vist clar. S’han quedat a mig camí i després han decidit baixar. Tot i la decepció, el públic ha aplaudit per animar els Minyos mentre desmuntaven el castell.

4d9f dels Capgrossos de Mataró

En la segona ronda, els Marrecs han aixecat el seu millor castell de la jornada, un 4 de 8, una figura que recuperen i que ja es pot dir que tenen consolidada donat que és el tercer cop que l’assoleixen aquesta temporada. Els Minyons han aprofitat la ronda de millora i han descarregat un 3 de 9 amb folre i ho han celebrat amb l’alegria del púbic. Però els Capgrossos de Mataró han volgut igualar el repte i tot seguit han repetit un 3 de 9 amb folre que han descarregat sense problemes i amb crits d’ovació. Aquest ha estat el castell de més dificultat que s’ha pogut veure completat durant aquesta diada.

El 5 de 9 dels Minyons, l’únic castell que ha fet llenya
I quan semblava que aquesta seria la ronda més fructífera, ha arribat el torn dels Minyons que s’han decidit a fer un complex 5 de 9 amb folre -el segon més difícil de la diada, un gamma extra-. Al final, però, s’ha quedat amb un intent, ja que l’enxaneta no ha fet la segona aleta -aixecar la mà- i al cap d’uns segons, el castell ha fet llenya. Aquest ha estat l’únic que ha caigut durant tota la jornada. No serà un dia per recordar per a la colla de Terrassa, que fins ara havia fet unes actuacions emblemàtiques a la ciutat de Girona, deixant el pavelló molt alt.

La tercera i última ronda ha estat dominada per les torres. Els Marrecs han descarregat sense problemes una torre de set, els de Mataró els han seguit amb una torre de vuit amb folre descarregada i els minyons han optat per un 4 de 8 descarregat. Per sortir amb tres castells fets, els Minyons han fet després una torre de vuit amb folre.

4d8 dels Marrecs de Salt

Finalment, les colles han fet pilars de cinc per cloure la diada. Com és habitual, ha sonat la música del toc de pilar al balcó i s’ha aixecat un pilar que ha començat a caminar fins arribar al balcó de l’Ajuntament on hi havia les autoritats.

Font: diari ARA

Anuncis

2 Responses to Els Minyons de Terrassa es queden a les portes de fer història

  1. Ester says:

    La foto dels minyons d’aquest article és de l’intent de 5d9f, no del 3d10fm

  2. xicsdegranollers says:

    Ja ho hem resolt!!!

    Gràcies Ester (no sé què faríem sense les nostres fidels lectores…)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: