Anàlisi de l’actuació al Clot


DATA: 6 de novembre de 2011

LLOC: el Clot (Barcelona)

COLLES: Castellers de Barcelona, Castellers d’Esplugues i Xics de Granollers

CASTELLS XICS: 5d7, 2d7c, 4d7, p5 de cloenda

CASTELLS DE LES ALTRES COLLES:

Castellers de Barcelona: 4d8, 7d7, 4d7a i 2p5 de cloenda

Castellers d’Esplugues: 3d7aps, 5d7, 4d7a i p5 de cloenda

Aspectes positius

  • Es torna a carregar la torre de set.

  • S’estrena un aixecador de castells de set i mig.

  • Es veuen molts Xics a totes les pinyes de les altres colles.

Aspectes a millorar

  • No es va poder descarregar la torre de set

  • Va costar una mica tancar les pinyes.

  • Es va haver de renunciar a un dels objectius més importants de la temporada, el quatre de vuit.

Anàlisi

Degut a la pluja que queia a Barcelona, l’actuació es va traslladar al local dels Castellers de Barcelona. Tot i ser un lloc prou alt per fer castells de vuit, la sonoritat no acompanyava…el rebombori va ser considerable. Potser va ser per això que es va trigar bastant per tancar la pinya del primer castell, en aquest cas dels amfitrions. A més, els objectius plantejats per a l’actuació no es van poder aconseguir. No es va aconseguir descarregar la torre de set, i per falta d’efectius no es va poder intentar el que hauria de ser el primer quatre de vuit de la temporada.

El primer castell que es va intentar va ser un cinc de set molt parat, amb alguns problemes de mides entre torre i tres que no van fer patir en cap moment. A més, es va estrenar una nova aixecadora, engreixant així la llista d’estrenes de la temporada (recordar que molta de la canalla que està pujant aquest any és nova, i que a més sovint s’ha estrenat en temps rècord…cal treure’s el barret). Per tant, es va tornar a veure un cinc de set diferent a tots els que s’han fet. El cinc de set és un castell que està molt rodat i permet fer canvis que no repercuteixen en la seguretat del castell (això no vol dir que sigui un castell que no s’hagi d’assajar). El que potser no va anar també va ser la pinya, on va faltar una mica d’entesa entre les mans, els baixos i els segons. Algun segon no va acabar de treballar còmode. Seria bo recordar que la comunicació entre la pinya i el segons és vital perquè un castell funcioni. Les instruccions han de ser concretes, el camí de la comunicació normalment hauria de ser: baix-agulla-segon. El baix haurà de rebre la força a través del pit i el segon a través de les mans.

En segona ronda es va tornar a enfrontar per segon cop la torre de set. Fins que no es van col·locar els dosos la torre es presentava nerviosa (ja durant els últims assajos havia succeït el mateix), però un cop col·locats la torre es va estabilitzar presentant moltes garanties de descarregar-la. En el moment de la descarregada es van ajuntar un seguit de factors que van impossibilitar que es descarregués: una petita relliscada de l’enxaneta en el moment de la sortida, els nervis i una miqueta de falta de nervi…un còctel poc exitós. Val a dir que es van millorar molts aspectes respecte la torre de la Tripleta, sobretot el convenciment de la canalla (que treballa molt a l’assaig). Les bones mides al pis de quarts que fins la carregada van treballar molt drets, i els terços i segons que només els va faltar apretar un xic més per acabar-la de descarregar. Recordar doncs, que el dos de set és un castell totalment a l’abast de la Colla per descarregar-lo, i la Diada serà un bon moment!!

Per últim, tot i tenir algunes baixes a pinyes per culpa de la caiguda, es va plantar un quatre de set amb els quarts i els quints del quatre de vuit. On les mides dels quints van ser molt maques, d’aquelles que s’han de recordar per poder-les tenir en el quatre de vuit.

De la resta de colles de l’actuació destacar el set de set dels Castellers de Barcelona, estructura de nova formació que consisteix en un tres enganxat a un quatre (una de les rengles del quatre dóna l’esquena a els tres components del tres) amb dos poms de quatre i que es va coronar amb un enxaneta. A més, el tronc del castell era lleuger ja que tenen previst alçar-lo un pis més properament. Pel que fa als Cargolins van fer una actuació que va sent clàssica en les seves últimes aparicions aparcant sembla ser fins l’any que ve el dos de set.

Per últim fer un esment de l’actuació que va tenir lloc el dissabte cinc de novembre a Sant Esteve de Palautordera en motiu de la primera marató del Montseny. Va ser una actuació-assaig on es van fer bàsicament castells nets (4d5an, 4d6n, 5d5n), una torre de sis amb canvis (i on els quarts feien de dosos) i un pilar de quatre aixecat per sota. Per últim es van per tres pilars de tres nets on els enxanetes portaven unes banderes simbolitzen els tres pics per on passaria la Marató el dia següent. En general l’actuació va servir per fer pujar a gent que normalment no ho fa, i estrenar algun casteller.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: