Es crea una colla de castells a Cunit, els Xics. La segona amb l’apel·latiu Xics.


Xics de Cunit. Aquest és el nom de la nova colla de castells creada a Cunit. El municipi no té cap mena de tradició castellera; tan sols en algunes ocasions puntuals hi han actuat els Nens del Vendrell o els Xicots de Vilafranca. Però sí que hi havia un grupuscle d’afeccionats a aquest món, que es van engrescar a fundar una colla, i de mica en mica han anat arreplegant suports fins a tenir “en nòmina” una vuitantena de persones. Aquest dissabte a les 8 del vespre faran la primera reunió pública de persones que puguin tenir interès a formar-ne part, al bar Xic de Cunit. Seria la reunió fundacional, per bé que els seus promotors ja tenen força feina feta per endavant.

Miquel Àngel Murillo explica que el nom de la colla serà Xics de Cunit, “perquè antigament als nanos de Cunit els deien xic”. Serà la segona colla amb aquest nom, després dels Xics deGranollers. El més original serà el color de camisa: verd pistatxo fluorescent, “perquè se’ns noti que som nosaltres, que sigui diferent”, diu Murillo. L’Ajuntament els cedeix dos possibles espais d’assaig i encara s’han de decidir: o bé el pavelló poliesportiu o bé un antic gimnàs de dues plantes d’alçada. La seva intenció és començar a assajar de seguida, la setmana vinent, fer-ho tres cops per setmana durant tot l’hivern, i presentar-se en societat ja a principis de la temporada que ve, primer amb castells de sis i, si tot anés rodat, plantejar-se’n de set.

Encara no tenen estructura de junta. Murillo admet que no en té ni idea de com muntar un castell, només sap que li agrada veure’ls. I com ell, la majoria. Compten amb el recolzament d’algun exmembre dels Castellers de Vilafranca, d’algun arbocenc (com Pedro Ruiz, que és regidor a l’Ajuntament de Cunit, membre dels Minyons de l’Arboç i els dóna suport en aquesta etapa inicial) i algun vilanoví, però hauran de començar pràcticament de zero. El que els costa més de trobar, afirma Murillo, és la canalla, que només en tenen tres. Però d’engrescats, n’estan molt.

Font: La Fura

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: