Crònica de la Diada d’hivern dels Ganàpies de la UAB


El passat dijous 24 va començar la nova temporada de castells universitaris a la Universitat Autònoma de Barcelona. Les colles han començat amb molta força i estan disposades a demostrar que els castellers universitaris van de debò. Pel que fa al treball, l’esforç i la valentia no tenen res a envejar a les colles convencionals. Aquest és el resum de la Diada:

Ganàpies

Els amfitrions van començar la diada amb dos pilars de 4 de benvinguda. A la primera ronda van fer el 3 de 6 per sota, segona vegada aquest any (i en la seva història) que realitzen aquesta construcció. En la segona ronda es van atrevir amb el 4 de 7, tot i un primer intent desmuntat, van aconseguir descarregar el castell amb èxit. A la tercera ronda van fer el ja consolidat 5 de 6, i per acabar tres pilars de 4 i un d’ells per sota. També cal destacar un 3 de 5 fet per part dels “novatos” dels Ganàpies.

4d7 dels Ganàpies de la Universitat Autònoma de Barcelona

Xoriguers

Sens dubte la colla de Girona és la que ve amb més força aquesta temporada. Els castells que van fer es veien molt estables i ben construïts. La setmana que ve segur que ens sorprenen a la seva Diada. Després d’un pilar de 4 de presentació, van fer el 5 de 6, 4 de 7, 2 de 6 i pilar de 5.

5d6 dels Xoriguers de la Universitat de Girona

Arreplegats

Els AZU no estan en el seu millor moment. El canvi de curs els ha portat a renovar gran part dels membres, i això s’ha notat en l’actuació, ja que no han mostrat la màxima qualitat a la qual ens tenen acostumats. Tot i això, no s’han acovardit i van començar fort amb un pilar de 5. En dues ocasions van intentar el 4 de 7, però a les dues van haver de desmuntar abans d’arribar a carregar. Una pena perquè en el segon intent van arribar a col·locar acotxadora. De totes maneres, van fer una digna actuació amb la torre de 6, el 5 de 6 i dos pilars de 4.

pd5 dels Arreplegats de la Zona Universitària

Marracos

Els de Lleida també van aconseguir una bona actuació. Després del pilar de 4 d’inici, van fer un mèrits 3 de 6 amb agulla, torre de 6, 4 de 6 amb agulla i dos pilars de 4 per finalitzar. Gens malament si tenim en compte que a les diades lluny de casa és difícil mobilitzar molta gent.

3d6a dels Marracos de la Universitat de Lleida

Pataquers

Més que una bona actuació, podem dir que els tarragonins van fer tota una declaració d’intencions. Van començar molt bé amb el pilar de 4 i el 4 de 6, però a continuació, es van embravir massa amb l’intent desmuntat de 3 de 7. Ningú no dubta que el tinguin a l’abast, però potser es van precipitar en portar-lo a plaça. El 3 de 6 que van fer a continuació, també ens fa pensar que el 3 de 7 no estava llest, ja que encara que el van descarregar, van estar a punt de caure perquè un tercer estava molt plegat. Això sí, és d’admirar que en una posició tan dolenta fos capaç d’aguantar fins al final. L’últim castell, el 5 de 5 net, ens va deixar el moment còmic de l’actuació, un dels segons va acabar amb els pantalons completament baixats. Però es va comportar com tot un professional i va acabar l’actuació sense cap protesta.

3d6 dels Pataquers de la Universitat Rovira i Virgili

Passerells

La nova colla de Mataró comença a agafar el ritme a les diades. El dijous van aconseguir la seva millor actuació fins al moment, i segur que en les properes jornades anirà a més. Pilar de 4 per començar, 4 de 5 net carregat, torre de 5, 3 de 5 net i pilar de 4 per al final.

2d5 dels Passerells del Tecnocampus de Mataró

Emboirats

Els de Vic no se’n perden una, i malgrat els seus escassos membres, van fer acte de presència amb un pilar de 4 i la torre de 5.

2d5 dels Emboirats de la Universitat de Vic

Ganàpies: 2p4, 3de6xs, id4d7, 4d7, 5d6, 3p4(1 per sota)

Xoriguers: pd4, 5d6, 4d7, 2d6, p5

Arreplegats: pd5, id4d7, id4d7, 2d6, 5d6, 2p4

Marracos: p4, 3d6p, 2d6, 4d6p, 2p4

Pataquers: pd4, 4d6, id3de7, 3d6, 5d5net

Passerells: p4, 4d5nc, 2d5, 3d5n, p4

Emboirats: p4, 2d5.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: