La revista CASTELLS destaca vuit grans moments de la temporada 2011


El número 41 de la revista CASTELLS presenta vuit aspectes especialment rellevants de la temporada: un castell, una ciutat, la colla revelació, una progressió, una plaça, una actuació, una comarca i un fenomen. El nou número de la publicació, que va sortir a la venda el passat diumenge a Terrassa, fa balanç de la temporada i inclou altres interessants articles i reportatges d’interès casteller, com la nova cultura d’assaig implantada per diferents colles, un retrat comparatiu dels 3de10fm dels Castellers de Vilafranca i dels Minyons de Terrassa o els records de quatre castellers veterans, que repassen moments inoblidables i el seu paper actual a les colles.

El 3de10 amb folre i manilles és un dels castells de l’any. El que van carregar els Castellers de Vilafranca i el que van alçar (i aspiren a descarregar-lo aquest diumenge) els Minyons han atret l’atenció del món casteller. La revista despulla els trets interiors dels 3de10fm dels verds i els malves. A més, CASTELLS presenta una anàlisi de l’assaig de les colles a través de l’experiència de la Colla Joves, la Colla Vella, la Jove de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sabadell. Aquest reportatge es complementa amb el seguiment del canvi de tendència dels Castellers del Poble Sec, els Castellers d’Altafulla, els Castellers de la Sagrada Família i els Nois de la Torre, colles que han fet un pas endavant cap als castells de les gammes mitja i alta de 7.


Ramon Rovira, traspassat aquest any, serà recordat com emblema del món casteller, així ho expliquen veterans dels Minyons de l’Arboç, la Joves, la Vella i els Xiquets de Tarragona. Són castellers de més de 70 anys que han viscut la recent evolució del món casteller. Una evolució que també forma part de l’ADN dels Nens del Vendrell, als quals es dedica la secció “Colla a Colla”. L’itinerari recorre una plaça històrica com la que més: Alcover.

La revista CASTELLS 41 tomba la mirada cap a les colles balears amb els perfils als caps de colla dels Castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant. Un punt de vista que es complementa amb l’opinió de Tià Grimalt, dels Al·lots.

Finalment, el darrer número també presenta els detalls del nou museu casteller, que ja té aprovat el projecte executiu. L’opinió està dedicada a la col·locació a les pinyes, les expectatives del Concurs del 2012 i el monument Als Castellers, que s’inaugurarà en les properes setmanes a Barcelona.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: