Per Nadal, el caganer casteller al pessebre!


S’apropen les festes nadalenques i per tant a les llars es comencem a muntar els pessebres. En un pessebre hi ha de tot però el que mai hi falta és el caganer. Aquesta figura tan genuïna i a l’hora escatològica del nostre país. Quina és la millor manera de mantenir l’esperit casteller durant les vacances de l’activitat pròpiament castellera? Doncs el Pati Digital té la resposta: posar un caganer casteller al nostre pessebre!

Segur que els més menuts de la casa us agrairan que els compreu aquesta figura tan nostrada! (que quedi clar, abans de res, que no tenim cap comissió per la venda de caganers castellers!)

Comencem el recull:

Aquest primer model el comercialitza l’empresa Caganer que ven a través d’internet. Tenen un cost de 12€, estan fets a mà i disposeu de diversos colors: lila, verd, vermell, blau i malva. Aquest model és un pilar de tres net (net tenint en compte la dialèctica castellera, tenint en compte que és una caganer massa net no deu ser…). També el podeu trobar a les parades nadalenques que actualment hi ha a la plaça de la Porxada de Granollers.

No us podem dir quina és l’empresa que fabrica aquest model de caganer casteller però sabem que el podeu trobar a la Fira de Santa Llúcia de Barcelona. Com podeu veure també es tracta d’un pilar de tres “net” i teniu caganers amb diverses camises castelleres. A diferència del primer exemple aquests castellers porten el cap tapat amb un mocador del mateix color que la camisa (llàstima que no sigui el mocador casteller…) i no porten faixa.

Aquest altre model tampoc sabem a quina empresa correspon però s’ha vist a la Fira de Santa Llúcia de Terrassa i pel color de camisa podem deduir que aquest caganer està dedicat als Castellers de Terrassa. De nou un pilar de tres i els castellers porten faixes també. Un model molt semblant a aquest es pot comprar, per internet, al Museu d’Història de la Joguina de Sant Feliu de Guíxols.

Un altre model! En aquest cas els detalls estan molt més treballats que en els casos anteriors. Podem veure clarament definits els ulls i els trets de la cara. En tots ells es pot copsar el plec de la camisa per sobre el colze i el mocador casteller al cap, en aquest cas vermell, ens apropem a la realitat… També podem veure que el casteller que caga porta espardanyes de set vetes.

Aquest caganer es pot adquirir a la botiga Recorda-te’n de Girona que es dediquen a l’artesania: records de Girona i detalls per a celebracions.

Com a curiositat, la tifa està totalment definida i podem veure com tots els castellers tenen “quelcom” entre les cames… no fan falta més explicacions la imatge parla per si sola. De moment podríem considerar aquest caganer com el més ben trobat!

Aquí acabem aquest repàs! Ja sabeu, compreu per internet o aneu a les fires nadalenques de les vostres poblacions a buscar el caganer casteller!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: