Avui el Pati Digital fa 10 mesos!!! (el Pati Digital en xifres)


Avui a banda de ser el dia de Nadal és l’aniversari del Pati Digital: fem 10 mesos!!! Tot i que el més comú és celebrar els aniversaris (anualment) aprofitem l’avinentesa de que és el dia de Nadal…!

El dia 25 de març de 2011 començava aquesta nova etapa del Pati Digital amb un article de presentació d’aquest projecte tan ambiciós dels Xics de Granollers que a més coincidia amb la temporada del 20è aniversari de la colla. Tot i així, el Pati Digital va néixer oficialment el 25 de juny de 2009 amb una entrada de presentació també. Avui però analitzarem les estadístiques del Pati des de la seva nova arrencada a finals de març d’enguany.

Bàsicament, el Pati Digital pretenia ser l’hereu directe de la revista que es publicava anys enrere en format paper per a la colla. Per tant, tenia aquesta visió purament de colla per tal d’informar i analitzar actes i actuacions estrictament de la colla. Per altra banda però tenia una visió més generalista del món casteller a fi de transmetre, també dins la colla, notícies informacions relatives a l’actualitat castellera. Amb pocs mesos, el Pati Digital es va convertir en un referent no només pels membres dels Xics sinó també per a la resta de colles i per a la gent aficionada als castells.

Notícia referent al Pati Digital apareguda a la Revista Castells número 39 (juliol-agost 2011)

D’aquesta manera l’equip redactor del Pati vam adquirir la responsabilitat d’haver de transmetre una informació clara, precisa i de qualitat ja que ens vam convertir amb un dels mitjans de comunicació castellera del panorama. L’agraïment per la nostra tasca es va poder copsar amb el pas dels mesos ja que vam aparèixer en diversos mitjans de comunicació de caràcter casteller com la Revista Castells, als programes radiofònics Amb T de Torre i el Tanquem Pinya.

Durant aquests 10 mesos hem rebut més de 32.000 visites al nostre bloc. Hem fet un total de 272 entrades durant 275 dies. Això vol dir que gairebé hem fet un article per dia (normalment no hem fet articles en cap de setmana i això significa que, en algunes ocasions, durant els dies feiners hem fet més d’un article).

El “top 5” de les entrades més visitades (el nombre de visites correspon a aquelles persones que han visitat l’article en qüestió directament sense passar per la pàgina principal), sense tenir en compte la pàgina d’inici, són:

 1. Erotisme casteller (amb 3630 visites)
 2. La biomecànica del castells: com cauen els castells? (amb 441visites)
 3. Per què va amb folre? Per què va amb manilles? (amb 358 visites)
 4. Moments històrics del món casteller (I) (amb 327 visites)
 5. Davant un nou fenomen casteller? (amb 301 visites)

Aquestes estadístiques poden semblar errònies si es té en compte el nombre de visites total que ha rebut el Pati Digital. El motiu principal de la diferència de visites es deu a que les visites de la pàgina principal (en la qual es poden visualitzar més de 5 articles) té 11143 visites i aquestes desconeixem de quin article es refereixen ja que la pàgina inicial canvia quan es penja un nou article. De totes maneres, tot i que els nombres puguin variar els articles més consultats segurament són aquests.

Pel que fa a les categories de les entrades la distribució és la següent:

Així doncs els temes més tractats han estat de l’actualitat del món casteller seguit de totes aquelles activitats castelleres o no de la nostra colla. Si volem filar una mica més prim, i tenint en compte les etiquetes (121 etiquetes en total) de les entrades, ens trobem amb els temes més parlats:

Pel que fa a aquesta classificació, cal tenir en compte que molts articles no porten “etiquetes” i en alguns casos estan repetides. Per tant, aquesta darrera classificació no és massa precisa (millorarem de cara l’any vinent en aquest aspecte).

Notícia apareguda a la Revista Castells número 38 (maig-juny 2011)

Seguidament, i analitzant els nostres lectors i lectores, analitzarem com han arribat al Pati aquells internautes que han buscat pels cercadors (no tenim en compte aquells que han arribat al Pati a través d’enllaços del Twitter, del Facebook o d’altres llocs):

 1. el pati digital
 2. pati digital
 3. calendari bandarra
 4. castellers
 5. calendari castellers despullats
 6. elpatidigital
 7. castellers poble sec
 8. castellers nus
 9. castellers poble sec calendari
 10. castells

Gràcies a les estadístiques, sabem que la majoria de lectors i lectores arriben al Pati a través del Facebook, seguit dels motors de cerca habituals (bàsicament Google) i segueix La Pinya.cat, Twitter i la web de Xics.

Com podeu comprovar el Calendari bandarra dels Castellers del Poble Sec també han provocat un “enrenou” al Pati Digital! (felicitats bandarres!). S’han rebut 160 comentaris al Pati Digital i articles més comentats han estat:

 1. Moments històrics del món casteller (I): 7 comentaris
 2. Erotisme casteller: 7 comentaris
 3. Colles més enllà dels Països Catalans (I): 6 comentaris
 4. Davant un nou fenomen casteller: 5 comentaris
 5. Presentació del Pati Digital dels Xics: 5 comentaris (aquest article es va publicar durant la “primera era” del Pati Digital.)

Tenim 45 seguidors i seguidores que reben el Pati Digital a la bústia de correu electrònic, gràcies al servei que oferim i que podeu trobar a la barra lateral dreta. Per tant, totes aquestes persones, segurament, llegeixen els articles a la seva bústia i de correu i no queden compatibilitzats en les estadístiques del nostre bloc.

S’han compartit 92 articles utilitzant el servei que ofereix WordPress i aquí caldria sumar-li totes aquelles que s’han fet “copiant i enganxant” l’adreça o a través de les xarxes. Que per cert, els Xics tenim 604 seguidors i seguidores a Twitter i 2479 a Facebook. (ocupem la 16a posició del rànquing de colles amb més seguidors i seguidores a Twitter).

El mes en què s’han rebut més visites al Pati ha estat el passat novembre (5824 amb una mitjana de 194 al dia)

Acabarem aquest extens dient-vos que el dia en què el Pati va rebre més visites va ser el 23 de maig de 2011 amb un total 696 visites (en un sol dia!!!) i va coincidir amb la publicació de l’article Erotisme casteller (el qual s’ha anat actualitzant al llarg de l’any). De nou ja es veu que triomfa la part més “calenta” dels castells!

(el Pati no tanca per vacances castelleres, seguirem publicant amb una periodicitat menor que fins ara i quan comenci la temporada castellera dels Xics tornarem a agafar el ritme d’un article per dia aproximadament)

Moltes gràcies a tots i a totes els que ens heu estat seguint des del primer dia, els que ens heu conegut fa poc o els que avui és el primer dia que llegiu el Pati.

Us convidem a seguir-nos (o començar-nos) a llegir, a comentar, criticar, proposar i col·laborar amb nosaltres!

Bones Festes i passeu una molt bona entrada d’Any Nou,

la redacció del Pati Digital


Anuncis

2 Responses to Avui el Pati Digital fa 10 mesos!!! (el Pati Digital en xifres)

 1. M says:

  No us oblideu que també hi ha gent que us segueix a través d’un lector de feeds com Google Reader, com es el meu cas. Felicitats per la feina ben feta!

 2. Etor says:

  Felicitats!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: