Anàlisi de l’aplicació castellera per a smartphones iCastellers


Òscar Burgos acosta a tots els usuaris d’iOS (versió 4.1 o superior del sistema operatiu  per a productes Apple: iPhone, iPod i iPad) la cultura del món casteller amb el videojoc iCastellers. En aquest videojoc ens convertirem en el cap de colla de la nostra colla castellera per carregar tot tipus de castells des dels de gama baixa fins als de gama extra. Viurem digitalment l’experiència de ser casteller.

La dinàmica de joc és tant senzilla i a l’hora tant complexa com la mateixa vida de les colles castelleres. En un primer moment no podrem fer cap exhibició ja que no tindrem gens de pràctica. Per això haurem d’accedir a fer assaigs per tal d’anar desbloquejant diferents tipus de castells. A mesura que els anem superant en mode assaig es desbolcaran en mode actuació i és a partir d’aquest moment quan podrem començar a fer actuacions per tal de superar els reptes.

Quan construïm castells nosaltres ens convertim en el cap de colla. Serem els encarregats de dir quan puja cada pis, quan puja l’enxaneta i quan descarreguem. Això ho farem tot clicant sobre el personatge que representa el cap de colla que veurem sempre a la dreta de la pantalla. Aquest s’il·luminarà cada vegada que puguem realitzar una acció. Fins aquí pot semblar senzill, però la gran dificultat rau en el control de l’equilibri del castell. A mesura que anem donant indicacions haurem de procurar que el castell no caigui. Per això inclinarem el dispositiu cap a dreta i esquerra, segons convingui, per compensar el castell.

A la modalitat d’actuació se seguirà el mateix procediment que en les exhibicons reals. Haurem d’escollir tres castells i un pilar i intentar carregar-los i descarregar-los. Cadascun dels castells escollits tindrà assignada una puntuació per carregar-lo i descarregar-lo segons la seva dificultat. L’objectiu del jugador ha de ser arribar a poder completar castells de gamma extra.

Tècnicament iCastellers és un videojoc molt interessant. Darrera d’uns gràfics aparentment senzills s’hi amaguen molts detalls. Fons d’aplicació fets amb la tela dels mocadors dels castellers, possibilitat de personalitzar els colors de la teva colla, gràfics vectorials que s’adapten perfectament a l’iPad sense perdre qualitat, plaça d’exhibicions amb dia i nit en temps real segons l’horari en el que juguem. A més, a tot plegat hi hem d’afegir una banda sonora original extreta directament del toc de castells de les gralles.

A part de la vesant lúdica cal destacar l’esfoç que ha realitzat Òscar Burgos per donar a conèixer tota la cultura que envolta el món dels castellers. iCastellers ensenyarà a totes aquelles persones que desconeguin el món casteller, des de la història fins al funcionament actual de les actuacions passant per l’argot i el vocabulari casteller.

El millor

  • Plasma a la perfecció tot el què envolta els castellers
  • El joc està carregat de detalls
  • A part de distreure instrueix en l’art dels castellers
  • Inclou el català.

El pitjor

  • El joc no està pensat per jugar-hi més de 30 minuts seguit

“iCastellers és un joc que a part de divertir permetrà conèixer de pe a pa tota la cultura castellera. Cuida tots els detalls al màxim des dels tècnics fins als històrics o d’ambientació. Pràcticament se’l podria anomenar un simulador de cap de colla castellera. Molt recomanable pels que es vulguin entretenir a estones i/o tinguin ganes d’il·lustrar-se sobre la cultura castellera.”

Disponible per a terminals d’Apple a l’App Store a 1,59€

Font: Diari Ara

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: