Més de 8.200 castells aixecats el 2011, rècord absolut


Les colles castelleres van aixecar més de 8.200 construccions al llarg de l’any 2011 (els Xics n’hem descarregat 129, carregat 6, 4 intents i 8 intents desmuntats), una quantitat que suposa un rècord absolut, segons les dades recollides a la Base de Dades Coordinadora – Jove de Tarragona (BDCJ). Val a dir, a més, que només un 3,5% d’aquests castells van caure, un percentatge pràcticament igual al de l’any anterior, tot i el creixement en el nombre de construccions intentades.

Trobada de les Decennals a Valls (gener de 2011)

La BDCJ inclou a data d’avui un total de 8.217 castells aixecats al llarg de 2011 (és possible que a posteriori encara se n’incorpori alguns més). Les dades es refereixen a castells de sis o més pisos i pilars de quatre o més, aixecats en actuacions o actes públics (no els assajos). L’any 2010, en canvi, “només” es van recollir un total de 6.726 castells, de manera que l’increment (22,17%) és més que notable i reflecteix el creixement de l’activitat castellera experimentat els darrers temps, amb la incoporació de noves colles, el retorn a l’activitat d’algunes que portaven temps aturat i, en general, un major nombre d’actuacions.

Trobada de les Decennals a Valls (gener de 2011)

Val a dir que, almenys en l’era moderna, mai no s’havien superat els 8.000 castells aixecats. De fet, segons les dades de la BDCJ només el 2002 es va superar la línia dels 7.000 castells (7.011, en concret), tot i que els dos anys anteriors van quedar-s’hi a prop. Després, en canvi, el número de construccions provades va caure i els anys 2006 i 2008 fins i tot no va arribar a les 6.000.

Font: CCCC

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: