Exclusiva: possible nova colla castellera a Berga


Els “Serveis Secrets del Pati Digital” s’han assabentat d’una gran notícia: la possible formació d’una colla castellera a Berga. Sí, sí han començat a fer tallers i ben aviat faran una convocatòria general per tal de créixer i poder crear una colla castellera. Fins i tot hem trobat la foto d’un pilar de 3 d’un taller segurament.

Probablement, els aficionats castellers de la capital berguedana van decidir fer el pas endavant definitiu després de l’actuació dels Castellers de Vilafranca del passat 12 de juny de 2011 on hi van descarregar un 3d9f, 4d9f, 5d8 i un pd7f. Aquesta era la primera vegada que la plaça de Sant Pere veia castells de nou pisos.

3d9f dels Castellers de Vilafranca a Berga (12/06/2011)

Anteriorment diverses colles hi havien actuat. El 18 de maig de 2008 hi van actuar els Minyons de Terrassa que hi van fer un 3d8, 4d8, 2d7 i pd5 i els Castellers de Sants que hi van fer la mateixa actuació. Un any abans hi van tornar a anar els Minyons de Terrassa acompanyats dels Bordegassos de Vilanova. En altres ocasions també hi han anat els Tirallongues de Manresa, els Xiquets del Serrallo i  els Castellers de Terrassa.

La primera actuació que es té documentada a Berga data del 23 de juny de 1935 protagonitzada per la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Sens dubte, aquesta va ser una actuació històrica per dos motius: per ser la primera que es va poder veure al Berguedà i pel fet de tenir lloc en una època on no era gens habitual que poblacions sense tradició castellera i tan allunyades optessin amb aquest tipus d’exhibicions. L’actuació es va repartir en dues parts, una primera a les 11:30h i la segona a les 16h. Ambdues actuacions es van fer a la plaça de la República, actual plaça de Sant Pere.

Val a dir que avui aquesta notícia ja no és “exclusiva” ja que ahir va a aparèixer a la versió digital del diari Regió7. De totes maneres, considerant que la major part dels articles publicats setmanalment al Pati es redacten els caps de setmana i es programen per tota la setmana, ens podem emportar “una mica” l’exclusiva! Gràcies!

Anuncis

3 Responses to Exclusiva: possible nova colla castellera a Berga

  1. Antonio Osuna says:

    Benvinguts siguin. Ja tenim una nova colla per compartir plaça.

  2. lluís(ma) says:

    Caldria puntualitzar que amb la represa castellera, a partir de 1926, les actuacions fora de l’àrea dita tradicional es van fer força habituals. Així hi ha documentades nombroses actuacions a començaments de la dècada dels 30 a ciutats com Terrassa, Sabadell, Mataró, Girona i fins i tot a Mallorca, assolint-hi fins i tot en alguna ocasió castells de 8 pisos, com a la festa major de Les Santes de l’any 1935.

    Pel que podria destacar aquesta actuació a Berga del 23 de juny de 1935 és perquè, si no recordo malament (caldria confirmar-ho), la Colla Vella no va actuar a la diada de completes a Valls.

  3. Retroenllaç: Castellers de Berga, és el nom de la futura colla berguedana « El Pati digital

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: