Assemblea: final de la creació inici de l’acció?


Podríem pensar que l’Assemblea d’aquest passat divendres va ser l’inici d’una nova etapa als Xics de Granollers. Algú altre, pot pensar que és la continuació d’una altra…, sigui com sigui va ser el punt culminant d’un procés de creació llarg i l’inici d’un període d’acció de, com a mínim, tres anys. És bo recordar que aquesta serà li primera Junta Tècnica de la colla que es presenta amb un mandat de tres anys, i per tant amb un projecte pensat per tres anys.

El procés de creació d’aquest projecte segurament es va començar a gestar ja fa més de quatre anys, quan dos membres de la tècnica dels anys 2008-2009 ja van pensar que algun dia voldrien fer un pas endavant, com a persones i sobretot com a colla. Des de llavors, han estat apuntant en una llibreteta negra un seguit de coses que creien que havien de per fer aquest pas.

Reunions per copsar opinions de diferent gent que ja havia treballat en altres tècniques, gent amb experiències diferents, gent més jova, gent amb visions molt diferents que els ha donat el seu punt de vista del projecte. Un treball de camp i podríem dir d’investigació. Seguint amb el procés de creació, un cop la llibreta començà a tenir ja molts fulls plens va arribar el moment de posar-hi fil a l’agulla, per fer-ho calia que es reunissin unes condicions, principalment la de trobar un seguit de gent capaç de creure en el projecte i disposat a treballar dur per realitzar-lo.

Així doncs, s’ha creat un projecte que té la intenció de dur la Colla una mica més amunt. A aquesta intenció li farà falta treball (que estan disposats a fer), esforç (que asseguren tindran), il·lusió (que han afirmat tenen) i sobretot que la resta de la Colla els ajudi. Així ho va dir el nou Cap de Colla, Sergi Palau, el pas endavant l’hem de fer tots no només les cinc persones que s’han votat a l’assemblea.

El Cap de Colla, va parlar de moltes coses durant l’exposició de la seva candidatura, va parlar del perquè, del què, del qui i del com. Preguntes senzilles, que van tenir respostes sinceres. Va presentar la seva estructura totalment piramidal i la va defensar, va acceptar la responsabilitat i va convidar a tothom a gaudir dels castells, a ser crítics, a esforçar-nos, a votar-lo. En definitiva a creure-hi. Va tenir un recolzament de més de tres quartes parts de l’assemblea, per ell suficient, tot i que una mica més del 8% hi va votar en contra, totalment lícit.

El seu equip incorpora un Sots-cap de colla, en Joan Esquirol, amb tasques de Coordinació i sobretot enfocat a l’equip de pinyes i de tronc. Hi haurà un cap de cada equip tècnic (Lluís Tuset a canalla, Ricard Pons a tronc i Jose Ortíz a pinyes) aquests serien els cinc components de la Junta Tècnica que es van sotmetre a votació (segons els Estatuts).

La resta son càrrecs secundaris i que també tindran una feina específica, menys de coordinació i potser més visible a l’assaig. A canalla: René Pedrosa i Xavi Usarralde, seran els sots cap de canalla. A pinyes: Javi Monge, Txell Quintana i Ekaitz Landa també com a sots cap de pinyes.

A més com anys anteriors, s’han incorporat una sèrie d’ajudants que tindran tasques molt concretes a l’assaig. A canalla: Adrià Valero, Mar Paloschi, Sandra Calvo i Marta Cordero (tots quatre són gent que han format part anteriorment o del pom de dalt, o dels pisos superiors de tronc, o d’ambdues posicions, i que poden donar una visió molt important de la formació de la canalla). I a pinyes: Angie Erustes, Tino López i Andreu Merlos.

Segurament el més destacable i que va causar alguna sorpresa és que en l’equip de tronc per primer cop (oficialment) només hi ha un membre. Aquest fet va ser qüestionat a l’assemblea, el Cap de colla no va dubtar en explicar que és un risc però que hi aposta fermament, tenint en compte que el sots Cap de colla hi treballarà colze a colze. De totes maneres, tampoc va tancar la porta a incorporar algun ajudant en cas que fos necessari, i que reunís les condicions òptimes.

Es vol concebre el Castell com un continu, no com tres parts diferenciades, per això l’equip de canalla treballarà en part també el pis de sota pom, de la mateixa manera que la pinya treballarà amb els segons, així doncs el tronc serà un bloc de transició entre dues parts del castell.

El Cap de colla va presentar també els objectius castellers, poc diferents que els d’altres anys, va instar a la colla a avançar aquests objectius, i així poder incorporar algun castell que fa anys que no es fa a la colla. Aquest fet, també va ser qüestionat per l’assemblea, potser per semblar poc ambiciós. També va plantejar que volia incrementar la massa social de la colla, cap novetat, tampoc. Però aquest cop va posar-hi números.

Aquests quatre anys han servit, doncs, per donar forma a un projecte estructurat i sobretot molt ben pensat. Segurament, vaja hi posaria la mà al foc, que ha sigut el projecte més ben pensat de la historia dels Xics de Granollers, com a mínim en el seu procés. A més, crec que mai un projecte havia omplert tants fulls, i això ja no ens ho treu ningú!

Notícia AraVallès.cat i VallèsOriental.com

Anuncis

16 Responses to Assemblea: final de la creació inici de l’acció?

 1. Antonio Osuna says:

  Ostres, treballant tot l’any i els mortals sense saber-ho.
  Esperem que els milers i milers de fulls de paper hagin estat de paper ecològic,, que sinó el Hilari ….
  I esperem també que al Pati segueixi sent crític (analític), que aquest article més aviat sembla una lloa i alabança del nou grup.
  Que no és que no s’ho mereixi, però … pànic em dóna.
  I ara, ja sense por als plans trianuals, felicitacions al primer dia d’assajos a nou equip. Si segueixen, seguim així, aconseguirem els objectius.

  Vinga, Salut companys de la República Popular Xina, perdó, perdó, perdó, que aquests eren d’un altre ¡Pla Triennal!

 2. Sergi Palau says:

  1.- Tinc l’esquena massa plena de sabó. M’hauré de dutxar després de tanta ensabonada…
  2.- No sabia que en Joan Valero estigués al grup tècnic. Felicitats Joan i ja ho saps, t’esperem a les reunions.
  3.- Qualsevol projecte realitzat en aquests 20 anys d’història de Xics, no li han faltat ganes i il·lusió.

  Pit i collons
  Visca els Xics

 3. xicsdegranollers says:

  Ja està resolt, disculpes!

 4. Joaquim Pellicer says:

  Antonio, m’has tret les paraules de la boca!
  El meu dubte és si el Pati s’ha convertit en l’empresa de publicitat contractada per la nova Tècnica, o pel contrari despres de les actuacions, seguirem veient els aspectes negatius d’aquestes. Ai perdó, que eren aspectes a millorar!
  En què estaria jo pensant!!

  En tot cas, celebro que aquest nou projecte hagi tingut tant d’estudi i planificació, i que tants fulls escrits de teoria, també hagin recollit la feina feta durant aquests dos últims anys. Tot i que llegint alguna crítica del Pati, tinc la impressió que difícilment hauria de ser així.

  Salut!

 5. Bea Saera says:

  Ja veus Antonio, sóc imortal, jo si que sabia que estaven treballant tot l’any…fins i tot sabia que feia quatre anys que hi treballaven…jo també espero no haver perdut el meu esperit crític, vaja t’asseguro que no ho he fet.

  A l’igual que l’any passat el Pati digital, i en concret les cròniques seguirant sent una eina d’anàlisi crític per destacar els aspectes positius i negatius de les actuacions intentant crear debat a la Colla i sobretot aportar una altra visió dels castells.

  Lloa o alavança…uix no sóc molt partidaria de lloar a ningú…poder als meus pares que m’han fet i m’han aguantat molts anys…o als meus amics, o al meu company que m’aguanten ara (més que els meus pares)…simplement és un reconeixement a un treball que considero, fins divendres passat ben fet, treballat. i que no vol dir que es tradueixi en un trreball ben fet a partir d’ara. Això està per veure, ens ho hauran de demostrar a tots que tot aquest curro dels últims anys serveix per fer “un pas endavant”.

  Espero que continuis sent un fidel lector de les cròniques, Antonio, i que siguis crític, això últim t’ho demano si us plau.

  una abraçada amb molt de carinyu!!

 6. Bea Saera says:

  Ostres Quim, quina sorpresa per fi un comentari que no sigui de l’Antonio…he notat cert ressentiment…va home, que no és per tant!!

  De fet tens raó estic cobrant un 10% del sou dels membres de la tècnica per ensabonar-los, així em podré fer una casa a Honolulu, que ara està súper de moda!!

  Només he dit el que crec i que més o menys tothom deuria veure, un projecte el•laborat, si anirà bé o no això ho dirà el temps. Espero ser-hi per criticar-ho i com ja he dit i que no em cansaré de repetir, la crònica és un anàlisi crític obert a comentaris…i que em sembla recordar pocs han comentat…Segurament l’exposició del divendres a l’assamblea a tu també t’hagués agradat.

  Em sap greu Quim que només hagis llegit els aspectes negatius de les cròniques, i sobretot que no hagis trobat mai un moment per parlar-ne…crec que jo, personalment, vaig intentar trobar aquests moments, poder no vans ser els més adequats, però ho vaig intentar.

  Sigui com sigui, l’any passat es van fer coses ben fetes, proba és que es va aconseguir descarregar el quatre i la torre de set, i que a més vam aconseguir ser moltes camises a les places…i jo també espero que aquest treball s’hagi recullit…però el que també espero, Quim, es continuar veient-te amb la faixa i la camisa als assajos i les actuacions, orgullós de lluir l’escut que portem i sentint-te que formes part d’un projecte que ja fa més de 20 anys que va començar.

  Una abraçada molt sincera

 7. Jaume Font says:

  Bé, doncs jo també m’afegiré a la polèmica….

  Dubto que mai CAP tècnica de les que hem tingut a Xics s’hagi presentat a l’Assemblea General sense un projecte elaborat, dubto que cap d’elles tingués grans projectes per la colla.. i després, a la temporada, les coses ens hauran anat com hauran anat (remarco que no parlo de cap tècnica en concret sinó que ho faig en general), unes vegades millor i d’altres pitjors.. Jo m’afegeixo a criticar “l’ensabonada” gratuïta.

  Per altra banda tinc els meus dubtes de que publicar les valoracions de les actuacions de la colla en un blog en obert sigui en millor lloc per fer-ho.

  Apa, felicitats a la nova tècnica… Ens veiem divendres.

 8. Bea Saera says:

  Veig que hauré d’ensabonar més, perquè és el que més polèmica crea!!!

  Jaume, mai he dit que una altra tècnica s’hagi presentat amb un projecte sense el·laborar. De fet estic d’acord amb tu que totes les tècniques ho han fet, només he remarcat que crec que aquesta tècnica presenta un projecte pensat des de fa anys, no he dit que sigui el millor ni el pitjor. Només valoro que han estat pensant-lo molt de temps, li han donat voltes, han demanat opinió a força gent, i a mi m’ha semblat una bona manera d’el·laborar un projecte. Poder sóc l’única que ho penso…

  Ah! Per cert, no és gratuïta que m’estic fent la casa a Honolulu!!

 9. Txell Villen says:

  Estic francament sorpresa del canvi de to mostrat en aquest article de pati digital. I m’alegro, ja que rebre critiques més aviat positives sempre s’agraeix i ajuda a continuar fent el treball per tirar la colla endavant. Tot i que no em deixa de ser curiós que sigui just ara que canvia l’equip tècnic, segurament causat per que la persona que escriu està més a prop dels membres de l’actual tècnica que de l’anterior; però com comenta l’Antonio, si hem estat crítics, perquè ara ja no?

  No vaig poder anar a l’assemblea, però estic segura que aquest ha estat un projecte molt pensat i molt escrit, tot i això sabem que de la teoria a la pràctica hi va un abisme important i potser aquests fulls que tant plens estan no tenen la informació més rellevant escrita.

  En aquesta tècnica proposada hi ha unes manques força evidents que poden ser solventades però que a l’article del pati no estan copsades, com ben segur que ho haguessin estat si la tècnica hagués estat la de l’any passat.

  El pati comenta que només hi ha un tècnic de tronc, a l’assaig de dimarts no hi havia el sots-cap de colla, i si el Ricard s’hagués posat malalt? A l’article es comenta que s’ha fet molta feina, però si s’ha de fer una pinya on-line i el baix s’ha de buscar les seves crosses, potser que l’avisem abans no? Guanyem temps fent les pinyes on-line, però ja tenim clar quins altres objectius hi ha, a part de guanyar temps? La pinya els té clars, en surt a compte guanyar temps, si per fer-la més ràpid es col•loquen dues crosses molt desiguals d’alçada i el baix pateix més del que hauria, tenint el risc de lesionar-se?

  Jo no vaig anar a l’assemblea, i tot i això tinc la sensació que hi ha tècnics actualment que no hi acaben de creure en els seus equips i ni en la seva tècnica, està escrit això a la llibreta negra, i com s’hi ha d’actuar?

  A la crítica del pati en cap moment es comenta la manca d’experiència que tenen els membres de pinyes, tot i que n’estic segura que tenen molta capacitat i ganes, i aconseguiran adaptar-se en poc temps. Tot i això, una mica de pràctica i de coneixements teòrics que altres membres de la tècnica tenen, no els hi hagués anat malament abans de començar els assajos, ja que els permetria anar més tranquils ara. Potser uns quants fulls de les característiques de cada castell i els noms i les fotografies dels membres de la colla, haguessin ajudat a aquestes persones.

  Per anar acabant, Bea, comentes que per fi algú més que no sigui l’Antonio escriu al pati. Almenys jo personalment l’any passat em vaig sentir força dolguda pels comentaris del pati digital, i preferia dedicar el meu temps a preparar millor els assajos, a formar-me o a planificar com aconseguir millors castells i fer créixer la colla; que a replicar el que al pati es deia, ja que personalment no em portava enlloc. Ara segurament veuràs que hi escric més, doncs m’hi puc dedicar com tu ho feies l’any passat.

  Finalment, m’agradaria dir que conec a la majoria del membres de la tècnica i algun cop he treballat amb ells amb molt d’èxit i estic segura que aquest cop també ho aconseguiran. Tenen ganes i molta il•lusió, potser els hi falta experiència però temps al temps. Estan fent les coses bé, i el que no facin bé els ajudarem a rectificar-ho, colze a colze, sense fer crítiques destructives ni acabar amb la seva il•lusió ni ganes. Enhorabona tècnica i a per totes! (Tinc ganes de fer la torre, quan dieu que va a plaça? :P)

 10. xicsdegranollers says:

  En primer lloc volem donar les gràcies a totes les persones que heu comentat aquesta article del Pati. Creiem que es tracta de l’article amb més comentaris i això ens anima a seguint amb aquest projecte ja que cada dia ens adonem que més gent ens segueix i gaudeix llegint el Pati.

  En segon lloc volem desmentir les primeres frases d’en Joaquim Pellicer: EL PATI NO S’HA CONVERTIT NI ES CONVERTIRÀ MAI EN L’EMPRESA DE PUBLICITAT DE CAP TÈCNICA.

  El Pati Digital és un bloc escrit per membres dels Xics de Granollers que té dos grans objectius:
  – Divulgar el fet de casteller dins dels Xics i fora.
  – Fer promoció de la nostra colla amb la finalitat de créixer i poder fer castells més alts amb més castellers.

  La Bea Saera és la cronista del Pati Digital i, per tant, la redactora de tots els anàlisis que es van fer durant la passada temporada i també la redactora d’aquest article. No és cap secret qui fa els articles que es publiquen al Pati i, de fet, la nostra intenció és presentar a l’equip redactor quan el Pati faci el seu primer aniversari (d’aquí un mes aproximadament).

  Tots els articles que es pengen al Pati se supervisin per tal d’adequar-los al format del Pati, revisar-los lingüísticament i evitar que continguin missatges despectius cap a altres persones o colles castellers. En aquest darrer aspecte, volem evitar qualsevol confrontació entre persones i sobretot evitar comentaris ofensius o que atemptin contra persones o grups de persones concretes.

  Seguint aquest criteri, no considerem que cap de les cròniques de les actuacions dels Xics que es van fer durant la darrera temporada tinguessin un contingut destructiu sinó ben al contrari, eren totalment analítiques, evidentment, tenint en compte l’opinió de la nostra redactora. Tots els que escrivim al Pati tenim la nostra pròpia opinió i poc o molt aquesta queda pal·lesa en els escrits.

  L’augment constant en nombre de visites i la projecció que hem guanyat en menys d’un any ens avala per poder afirmar que fem una feina de qualitat i bàsicament vam engegar aquest projecte per donar a conèixer a la colla i fer-la créixer.

  Ens plantejarem a partir d’ara, si les anàlisis (tan de les actuacions dels Xics com d’altres colles) han d’anar firmades per la persona que les redacti. La idea inicial és que cap article fet per membres de l’equip redactor del Pati Digital anés firmat però potser cal canviar una mica la filosofia.

  Finalment, volem convidar a tots els que heu comentat aquest article que col·laboreu amb el Pati fent articles d’opinió o del que vulgueu. Aquest projecte, des de bon principi, està obert a tota la colla i, per tant, tots i totes hi podeu aportar el vostre granet de sorra.

  El Pati segueix, seguirà analitzant, seguirà rebent crítiques i alabances, seguirà sent un dels mitjans electrònics castellers amb més projecció dins i fora de la colla i seguirà treballant per fer créixer aquesta colla que tan ens estimem.

  Tots i totes els que vulgueu col·laborar només cal que us adreceu a: elpati@xics.org

  Moltes gràcies pels vostres comentaris i per seguir-nos dia rere dia!

  VISCA ELS XICS DE GRANOLLERS!

 11. Andreu Merlos says:

  Vagi per davant que no vull enfrontar-me amb ningú!
  Val, el meu nom surt molt de rebot al nou equip, un novell més en aquestes tasques -com altres nous membres, per això les “L”- però sempre n’hi ha hagut, de gent nova.
  Ole en Sergi desensabonat-se i ressaltant l’evidència (no contadita a l’article):
  “Qualsevol projecte realitzat en aquests 20 anys d’història de Xics, no li han faltat ganes i il·lusió”.
  Jo diría que aquest article no és formalment una “crítica” (de fet cap CRÒNICA de les actuacions ni cap article ha estat presentat mai com a “crítica”…), es tracta purament d’un article d’opinió. Al meu parer s’hauria d’haver signat amb més claredat per definir millor el fet, però quan es diu

  “crec que mai un projecte havia omplert tants fulls, i això ja no ens ho treu ningú!”

  queda clar que l’ús de la primera persona del singular no és gratuït i defineix el sentit de l’article. O no?
  Per cert, encara no hi ha hagut cap actuació i ja estem valorant si la crítica de l’actuació ès com sempre o no? …Una mica prematur, potser?

  De fet bàsicament a l’article es repeteix el que en Sergi Palau va presentar com a eixos del seu projecte, quasi que paraula per paraula. Això és exposició d’uns fets, no?
  El que s’explica, i la majoría de gent no sap, és que fa temps que s’està pensant i treballant per definir una idea i una metodología de treball. I ho explica algú que ho sap perquè ho ha vist, res més. És ben cert que es fa una lloança de la feina feta en aquest sentit, però no del “nou grup” (Antonio dixit).

  S’ha parlat amb molts caps de colla de la historia de Xics per conèixer com feien les cosetes i explicar-los el projecte, és un fet. També amb en Salva, la temporada passada.

  L’article again:
  “Aquests quatre anys han servit, doncs, per donar forma a un projecte estructurat i sobretot molt ben pensat. Segurament, vaja hi posaria la mà al foc, que ha sigut el projecte més ben pensat de la historia dels Xics de Granollers, com a mínim en el seu procés.”

  Aquí diu que es porta CUATRE anys pensant en el projecte (jo no he pensat res, que consti!), o sigui que -si de cas- hi ha dues tècniques anteriors que es poden sentir ofeses…
  Espereu…. Aaaaah, aleeeeerta!
  Mès aviat es poden sentir ofeses TOTES les tècniques anteriors, ja que s’OPINA (quina cara, quin valor, on s’ès vist!) que “ha sigut el projecte més ben pensat de la història dels Xics”. Bé, hi ha llibertat d’opinió, oi? T’ho pot semblar, o no.

  Que després sortirà millor o pitjor? El temps, la feina i LA COLLA ho decidiran.
  COM SEMPRE.
  I com sempre hi haurà gent més satisfeta amb com es fan les coses i gent menys satisfeta, però el camí el fem nosaltres. TOTS.
  Vaja, com sempre…
  Les idees poden ser molt bones o no, però si tota la colla no hi va no anem enlloc.
  Espereu… No ho he dit?
  COM SEMPRE.

  CREC que s’ha volgut veure un atac i jo diria que no hi és.

  Particularment amb la tira ara em sentiré força més lliure de rajar de la tècnica per no ferir sensibilitats, o sigui que… Agafeu-vos, ‘novatus’!!

  Salut!

 12. Bea says:

  Bones de nou, per al·lusions contestaré les teves paraules Txell. M’agradaria dir que no em repetiré però em conec, i ho faré.

  1. Sincerament, crec que no he perdut el meu esperit crític.

  2. Si els fulls de la llibreteta tenen les coses més rellevants, no ho sé, si ho saps tu enhorabona!! I si hi ha gent que no creu en el projecte, poder hi acabarà creient, o acabarà convencent als “projectistes” que aquest no és el camí…en tot cas l’escrit de l’assamblea valorava l’exposició de la candidatura no la motivació que té la gent en concret, que no la sé de tothom.

  3. Estic d’acord amb tu que el fet que només hi hagi un membre a l’equip de tronc pot ser una mancança, cert no he valorat a l’escrit.

  4. Crec que vas fer molt bé la teva feina de preparar els assajos. De la mateixa manera que tu vas fer aquesta feina jo vaig fer una altra feina també per la Colla, que va ser fer unes cròniques per donar un altre punt de vista de les actuacions. Em dol que tu no ho vegis igual.

  I per anar acabant vull deixar clar que mai he tingut la intenció de ferir personalment a ningú…faltaria més. Sempre he volgut fer veure les coses des d’un altre punt de vista, intentar crear una altra opinió, crear debat i intentar milllorar. Segurament moltes de les coses que et van doldre en el fons tu també les pensaves.

  I per últim, repescant el que diu l’Andreu, us demanaria que no avanceu aconteixements i espereu a que faci la primera crònica per valorar si realment estic sent crítica o no.

  Apa fins demà!!

 13. Ekaitz says:

  La tècnica passada bla bla bla, la tècnica actual bla bla bla, ensabonada, bla bla bla, sou Tots uns bla bla bla …
  Em fa mandra llegir tot això, però us animo a seguir escrivint. Encara que aquí no ens posem d’acord, sé que a plaça anem tots a una. És per això que em plau veure tants Xics motivats, és el que dóna vida a “elpatidigital” y a la colla.

  Amunt Xics!!

 14. joan esquirol says:

  Hola a tothom,

  M’afegeixo als comentaris referent al projecte Xics 2012-14. Per mi 2 idees:
  1. Les 10 candidatures tècniques anteriors, l’actual i les xx futures han estat i seran plenes d’il·lusió i passió castellera grana. L’èxit de tots els projectes només depen… de la COLLA. (com diu en Merlos).
  2. La crítica i exigència és essencial per la millora. Així que cal seguir aquest procés de comentaris, és positiu per la colla.

  Aprofito per comentar que per desgràcia meva aquest divendres no podré gaudir d’assajar amb els Xics. La grip i la feina m’han fet una mala jugada.

  Demano disculpes.

  Visca els Xics!

 15. Antonio Osuna says:

  Bea, saps que gaudeixo de les teves anàlisi equànimes i tècnics. Els he lloat en viu i per escrit. Per això, perquè admiro la teva tasca he volgut donar un toc d’atenció, només això.
  Es que continuessis amb aquesta boníssima tasca de la qual ens enriquim tots els que creiem en l’ADN Xics.
  Merlito, crítica, segons Carlitos, significa anàlisi d’una realitat. Per això no hi ha la crítica constructiva ni destructiva.
  Després d’analitzar, ve el diagnòstic, això pot estar condicionat per moltes causes per la qual cosa aquesta part si pot ser o nó constructiva, el que ens porta a la tercera part: l’acció.
  Aquesta és una de les qualitats de Bea, entre d’altres. Ella analitza d’una manera tècnica i ens explica el que veu. I mai, mai, l’he vist cap indici de partidisme.
  Ergo, aprofito per lloar Bea per moltes cosa i perquè em dóna la gana.
  Antonio dixit!

 16. Marc Freixa says:

  Bon dia,
  Vistes les crítiques i pel fet d’haver-hi implicada la Bea m’he decidit jo també a enviar un comentari.
  Primer de tot dir que aquesta opinió és parcial, molt parcial!
  Dit això, vull dir que les crítiques, avaluacions, cròniques, o similars, només intenten ajudar a veure certs aspectes.
  A partir d’aquí creure-les o no, utilitzar-les o no, encaixar-les o no depèn de cadascú.
  Cal dir que saber encaixa una crítica, entendre-la i fer quelcom per solucionar-ho diu molt de qui les rep!
  Per mi, parla de capacitat d’adaptació, de maduresa, d’intel·ligència…
  Ara bé, és evient que costa molt encaixar-les, ho sé per experiència, i l’orgull no hi ajuda gens.
  Tot i això l’execici ve després, quan fem l’esforç de no qüestionar el missatger i mirar el missatge cara a cara.
  I llavors, inentar veure què podem canviar, millorar o simplement entendre que el missatge està equivocat i reafirmar-nos en la nostra postura, però sempre, després d’haver fet l’exercici de valoració.
  Per tant, crec que hem d’intentar no barrejar les coses, les cròniques eren observacions, encertades o no, compartides o no, però per sobre de tot, tenien la finalitat d’incrementar l’anàlisi tècnica de la colla, i en aquest sentit i sempre des del meu particular punt de vista, molt lloables, com qualsevol altra tasca que els castellers fem per la colla.
  Per això, vull animar a la seva cronista i a l’equip del Pai Digital a seguir apostant per l’anàlisi crítica, perquè jo vull que tots plegats aprenguem més coses dels castells i cròniques com les de l’any passat crec que hi van ajudar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: