L’espai casteller (X)


El tres aixecat per sota

A diferència dels castells descrits en les anteriors edicions, els castells aixecats per sota es construeixen a l’inrevés. Per tant, aquest castell requereix una tècnica d’assaig específica. Primer es col·loquen el pisos superiors i amb una tècnica especial es van incorporant els pisos inferior un a un i de forma inversa a com es faria de la manera tradicional, de manera que el castell emergeix de la pinya.

En aquest castell és la pinya l’encarregada, a força de braços, de fer pujar els castellers. L’exponent més important d’aquesta estructura és el tres de vuit aixecat per sota que només l’ha aconseguit descarregar, en cinc ocasions, la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els Castellers de Barcelona i els Minyons de Terrassa l’han intentat sense èxit en tres i dues ocasions respectivament.

Primer 3d8 aixecat per sota de la història (Vella de Valls, Vila-Rodona, 7/11/1999)

Els Xics de Granollers hem descarregat el tres de set per sota en 7 ocasions i l’hem intentat en 5 ocasions més. El darrer intent fou el 18 de juliol de 2010 a les Festes del Raval de Barcelona i l’última vegada que el vam aconseguir descarregar fou el 14 de juliol de 2002 en motiu de les festes del barri de Mirasol de Sant Cugat del Vallès.

Part d’aquest article correspon a la col·lecció L’espai casteller. Es tracta d’un recull d’articles que es van començar a publicar el 21 d’abril de 2006 a El9Nou, el mitjà de comunicació d’abast comarcal del Vallès Oriental. Aquests articles apareixien cada quinze dies al rotatiu vallesà i se’n van publicar 11 coincidint el darrer amb el final de la temporada castellera de l’any 2006.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: