Anàlisi de l’actuació a Sabadell


DATA: 18 de març de 2012

LLOC: Sabadell

COLLES: Castellers de Sabadell, Marrecs de Salt, Minyons de Terrassa i Xics de Granollers

CASTELLS XICS: 3d7, 4d7, 2d6, 2 p4 de cloenda

CASTELLS DE LES ALTRES COLLES:

Castellers de Sabadell: 4d8id, 4d7a, 3d7, 4d7 i 2 p5 de cloenda

Marrecs de Salt: 3d7, 4d7, 5d6 i 2 p4 de cloenda

Minyons de Terrassa: 4d7a, 5d7, 3d7 i vano de p5 de cloenda

Aspectes a destacar

  • Rapidesa en tancar les pinyes.
  • Castells molt parats.
  • Els Xics va ser la colla que li va costar menys posar-se a les pinyes de les altres colles.

Aspectes a millorar

  • No es va poder fer el quatre de set amb l’agulla per manca de mans.
  • Tots els castells els van fer la mateixa aixecadora i la mateixa enxaneta.

Anàlisi

Primera actuació de la temporada 2012, estrenant Cap de Colla i equip tècnic. Per segon any consecutiu es va començar la temporada amb una actuació a Sabadell, aquest cop però es va traslladar la ubicació uns metres més amunt, cosa que va deslluir una mica. A més a última hora s’hi van afegir els Minyons de Terrassa, fet que va fer que la cosa a priori pintés una mica més llarga.

El vent, l’olor a calçot i l’ambient distés potser van ser els causants de que l’actuació s’iniciés amb retard. A més el fet de que els Xics van anar els últims va fer que tot plegat anés una mica a càmera lenta.

Després de veure ja tres castells, per fi començava la primera ronda pels Xics, amb un tres de set rapidet que va presentar els mateixos tics que a l’assaig. Els terços no se’ls va veure còmodes però el castell no va patir en cap moment. La rengla i la plena tenen tendència a separar-se al pis de terços fent que els quarts s’apropin un pèl. Tant la pinya com el pom de dalt van treballar molt bé.

En segona ronda, es va executar un quatre de set sense gaire complicacions. No va ser un quatre de set amb quarts i quints, potser massa aviat per la temporada, però amb un terç lleuger que no va desentonar gens en el pis. Els quarts van treballar força bé tot i que en el pis de terços un parell d’ells es van obrir. El pom de dalt presentava un canvi respecte al del quatre de vuit de l’any passat de solvència contrastada. De totes maneres a l’enxaneta li va costar una mica treure el peu en la descarregada, potser s’hauria de mirar de que aixequés una mica més els malucs en el moment de fer la sortida de l’aleta, així s’evitaria la sensació que pugui arrossegar l’aixecadora.

Per últim, en tercera ronda es va renunciar a fer el quatre de set amb l’agulla, fet que tampoc es va assegurar en el discurs dels Cap de Colla de divendres, però que era un castell que sobrevolava per l’ambient de l’actuació. Finalment, degut a la manca de mans altes, es va intentar la torre de sis amb terços i dosos. Va ser un castell molt parat, d’aspecte curiós, ja que veure els petits dosos sobre uns senyors terços no deixa de ser una imatge de cert impacte. El pom maco, perquè sí, es deuria trobar millor que a terra, i no es va moure, només el vent feia que no semblés una foto.

Per tancar l’actuació, també es va aparcar el pilar de cinc, tot i tenir dos alineacions assajades, per dos pilars de quatre que van permetre fer pujar a canalla que comencen a despuntar a l’assaig.

Apuntar que com a mínim en un dels autocars es va anunciar quan es cantarien les pinyes cosa que va fer que la gent estigués una mica més atenta, i tot semblés que anés més ràpid. La sensació que es va donar, Minyons a part, va ser que vam anar per feina tant en cantar com en tancar les pinyes.

Pel que fa a les altres colles, remarcar l’intent desmuntat de quatre de vuit dels Saballuts, molt matiner, amb canvis molt evidents respecte el de l’any passat que els ha obligat a fer una mica d’equilibris per ajustar les alçades. El van desmuntar amb aixecador col·locat però amb unes formes que no auguraven un bon final. Després, van aparcar qualsevol altre intent, i van continuar amb una actuació del nivell de les altres colles. Minyons va presentar castells ferms amb gent habitual i canvis a la canalla. Marrecs en la seva línia habitual, no van tenir dificultats en executar els tres castells. Algun Marrec va manifestar el seu delit per la canalla dels Xics, orgull grana!

Anuncis

One Response to Anàlisi de l’actuació a Sabadell

  1. Retroenllaç: Anàlisi de l’actuació a Sabadell « El Pati digital

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: