L’assaig de canalla dels Xics


Avui us presentem el funcionament de l’assaig de canalla d’aquesta temporada. Bàsicament, es basa en un circuit amb quatre espais ben diferenciats pels quals la canalla dels Xics va passant segons les seves necessitats a criteri dels tècnics de canalla.

El primer espai és el de columnes. En aquest hi practiquem la pujada de la canalla per tal de millorar tècnicament la suavitat quan s’enfilen cap amunt. De la mateixa manera, les columnes també són molt útils pels pisos de dosos i de sota-pom per tal de poder millorar la suavitat, l’equilibri i la col·locació dels peus.

L’entrada d’aixecador i enxaneta és el segon espai. En aquest cas, és un espai exclusiu pels aixecadors i enxanetes ja que s’enfilen sobre uns dosos de metall, en Ciscu i la Socors, i practiquen l’entrada sobre dosos, la col·locació, l’aleta, etc. Aquest espai també el completem, de vegades, amb dosos reals a terra i podem simular un pom d’un cinc o crear algun tipus de circuit per fer més amè aquest espai de l’assaig de canalla. (un dia us explicarem com vam construir en Ciscu i la Dolors…)

A l’espai d’equilibri ens ajudem de tubs i troncs i practiquem dues coses. Per una banda, l’equilibri sobre el tub (el posem horitzontal) i sobretot com hem de col·locar els peus i sobretot els dits per aferrar-nos bé al tub (que simula, com és lògic, les espatlles dels castellers). De la mateixa manera també ens serveix per millorar l’equilibri de la canalla pilanera. Per altra banda, si col·loquem els tubs, en aquest cas un tronc, vertical practiquem la “sortida de la piscina”, és a dir, el moviment de braços i la força que cal fer per pujar sobre un altre casteller.

El darrer espai és l’espai central. En general, aquest espai és exclusiu pels dosos ja que ells hi practiquen l’entrada sobre quarts o quints. De totes maneres, en algunes ocasions hi podem col·locar també l’aixecador i l’enxaneta però és un espai perquè els dosos practiquin l’entrada.

Durant mitja hora mantenim aquests 4 espais i quan comença l’assaig general amb proves de 4 comencem a suprimir espais per tal d’encabir-hi l’assaig general. Ho voleu provar? Dimarts i divendres de 19:45 a 21:30 assaig de canalla a la Troca.

Fotos gentilesa d’Ekaitz Landa. Gràcies!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: