Ens visiten alumnes holandesos d’intercanvi de l’IES Celestí Bellera


Els alumnes de 1r de Batxillerat de l’IES Celestí Bellera de Granollers han acollit durant uns dies un grup de 22 estudiants provinents de l’institut Lentiz-Reviuslyceum de Maassluis, localitat holandesa que es troba a 20 minuts de Rotterdam. Una de les activitats que els van programar va ser la visita a la Troca, local d’assaig dels Xics de Granollers.

Així doncs, el passat divendres 13 d’abril un nombrós grup d’estudiants catalans i holandesos van fer-nos una visita a l’assaig. Acompanyats per professors tant de l’institut granollerí com de l’holandès, van participar activament en una activitat de l’entitat cultural de la ciutat.

Primer de tot se’ls va projectar, en anglès, el vídeo promocional realitzat en motiu de la proclamació per part de la UNESCO dels Castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El vídeo és molt explicatiu i pedagògic, i remarca tant aspectes més tècnics com els valors comuns a totes les colles castelleres.

Després de contestar algunes preguntes, com per exemple quin ha estat el castell més alt que s’ha fet mai, o la obligatorietat del casc en la canalla, molts dels assistents van voler posar-se una faixa. Les més atrevides van ser algunes alumnes de l’institut granollerí que ja coneixien la colla castellera. De totes maneres, els alumnes holandesos no van trigar gaire a voler enfaixar-se també.

Un cop van estar enfaixats van voler passar a l’acció. El que més volien era participar de l’assaig i veure de prop un castell. Sense fer-los esperar, van baixar tots a l’aplegador (la sala de la Troca on els Xics assagem), i molts van ser els atrevits que van voler acostar-se a fer pinya, tant en proves netes com en una pinya de torre de set fins a dosos. Es van interessar pel funcionament de les pinyes i de com s’havien de col·locar. L’equip de pinyes no va trigar en “fitxar” els més alts per poder-los cantar i col·locar allà on poguessin ser de més ajuda. Allà van poder gaudir de les sensacions que la projecció descriu. Alguns alumnes de l’IES també van seguir els passos dels holandesos i van col·laborar activament en l’assaig.

Tots van estar molt contents de poder participar en l’assaig, tot i que alguns van reconèixer que havien patit una mica de nervis!

Aquest tipus d’activitats es consideren molt importants ja que ajuden a la divulgació del fet casteller tant a nivell local com extraterritorial, obren la colla a la ciutat, i també incrementen puntualment el volum de gent a l’assaig ajudant en l’exigència de les probes.

Des del Pati Digital i sobretot per part dels Xics de Granollers volem tornar a agrair als alumnes i professors del Celestí Bellera i els alumnes dels Països Baixos que els van acompanyar, la seva visita i predisposició a col·laborar durant l’estona que ens van acompanyar.

TRADUCCIÓ EN ANGLÈS

Exchange Students from Lentiz-Reviuslyceum in Maassluis visit Xics de Granollers

Students from the IES Celestí Bellera of Granollers and their exchange students from Maassluis school in Netherlands visited la Troca where a group of castellers from Granolles (Xics de Granollers) train for human towers.

Last 13th of April, Friday afternoon, more than 30 students Catalan and Dutch visited the local group of castellers and they took part in their train.

The whole activity consisted, first of all, in the projection of a short film used to promote human towers around the world. This video was use to convince UNESCO for name “Castellers” Immaterial Heritage of Humanity in 2010. The video shows both aspects from human towers, the technical part and common human values, too. Both are common aspects in all groups of castellers.

After that, we could answer some questions relate to the video and to the practice of castellers, and we explain them how to “enfaixar-se”. Most students wanted to get on the “faixa” (a piece of cloth castellers wear to hold their back and to help once each others to climb one up to each others).

When everybody who wanted has got on the “faixa” we get downstairs to join the “castellers” in the training. They wanted to watch a human tower closer and if it’s possible to touch it. Some of them were interested in how a “pinya” (the human tower base) function. And some castellers tried to explain them. They could feel the sensations you have when you build a human tower. At the end, they said they were a bit nervous!!

They looked like they were having a good time, we expect it!!

From Xics de Granollers we would like to agree students and teachers from Lentiz-Reviuslyceum and Celestí Bellera their visit and their willingness to collaborate with us.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: