Crònica de la Diada dels Pataquers


El passat dijous 19 d’abril van començar les Diades Castelleres Universitàries de Primavera. En aquesta ocasió la colla amfitriona van ser el Pataquers de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. La diada es va celebrar a la Palma de Reus amb la participació de 6 de les 7 colles que existeixen actualment al panorama casteller universitari: Ganàpies de la UAB, Marracos de la UdL, Arreplegats de la Zona Universitària, Xoriguers de la UdG, Emboirats de la UVic i els Pataquers de la URV.

2d5 dels Emboirats

La primera ronda la van obrir els Marracos amb un 3d6xs descarregat però molt treballat a les últimes pujades. Els Xoriguers van ser els segons plantant un 3d6a molt parat i segur. En la seva petita representació, els Emboirats van descarregar el 2d5, seguit d’un 3d6a per part dels de l’Autònoma on dos Xics es van poder estrenar com a segons. Els següents en actuar varen ser els Arreplegats que, després de desmuntar un peu, van alçar el 5d6. Per finalitzar la ronda, els Pataquers, després d’un primer peu, van descarregar un 4d6a molt segur.

3d6a dels Ganàpies

En segona ronda els de Lleida van descarregar amb solvència el 2d6, el qual volen alçar un pis més el proper dijous 26 d’abril a la seva diada. Els Xoriguers, en el seu torn, van clavar un magnífic 4d6 el qual d’aquí a uns dies ha de pujar un pis. Els de Vic van finalitzar la seva actuació en aquesta ronda a causa de la manca d’efectius amb el pilar de 4. Els Ganàpies van descarregar el 4d6a i els Arreplegats el 3d7.

3d7 dels Arreplegats

Per últim i per tancar ronda, els Pataquers van fer un i5d6. Ja amb acotxadors col·locats el pom no estava massa segur i després de la primera aleta va cedir per dalt a causa de la deformació del castell en general. En la seva ronda de recuperació, van tornar amb el 5d6 i, com en l’anterior ocasió, va tornar a cedir. Amb el 3 aquest cop més quadrat, el tremolor per part de tots els pisos va ser constant i finalment la rengla va petar.

i5d6 dels Pataquers

En tercera ronda, els Marracos van descarregar sense problemes el 3d6a. Els de Girona també el van descarregar però sense l’agulla. Ganàpies va descarregar el 5d6 treballat per la part de 3. Els AZU van fer el 4d7 un pèl lent i salvant diferents reblincades després de l’aleta. Per tancar la ronda, els amfitrions van fer un i3d5 net.

3d6a dels Marracos

En la ronda de pilars l’únic destacable va ser l’impecable pilar de 5 descarregat pels Arreplegats i els pilars de 4 de Xoriguers i Ganàpies.

pd5 dels Arreplegats

Com ja és costum a totes les diades, les colles van poder gaudir d’un sopar de “traje” organitzat pels locals seguit d’una gimncana i de discoteca.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: