Crònica de l’assaig especial de pinyes


El passat divendres 4 de maig, els Xics de Granollers van realitzar el primer assaig especial de pinyes de la temporada.

L’equip de pinyes va realitzar un gran esforç per concentrar el màxim de Xics a l’assaig per així poder aconseguir els objectius que s’havien marcat. En concret es van muntar nou pinyes: dues pinyes de pilar de quatre simultànies, dues de torre (una de 6 i l’altre de 7, fins a dosos), dues del quatre de vuit fins a quints, una de tres de vuit fins a quints, una de cinc de set fins a dosos i una altra de tres de set.

Per poder fer aquests tipus de pinyes amb seguretat cal que hi hagi un volum important de castellers a l’Aplegador, i perquè tota aquesta gent vingui no només s’aconsegueix amb un correu encoratjador. També fa falta perseguir, convidar, trucar i confirmar que tota aquesta gent vindrà.

A més, cal que les pinyes vinguin preparades i no començar la feina el mateix dia de l’assaig. Els nous suports de les pinyes van ajudar a que la feina fos més còmoda i ràpida però calia una feina prèvia.

Com que l’assaig era específicament de pinyes, l’equip de canalla va organitzar un assaig una mica diferent per la canalla. Els més petits van rebre la visita de dues exmembres de canalla que ja fa anys van deixar la colla. Ambdues noies, van formar part del pom de dalt durant els anys 2001 i 2006, i van pujar en castells punta com el tres de vuit, el quatre de vuit o la torre de set, de la mateixa manera que van coronar el primer nou de set de la colla.

Un cop van presentar a les “ponents”, no van passar gaires minuts fins que elles mateixes es posessin a explicar a tota la canalla congregada quins castells els havia agradat més fer, quin no…i de manera molt hàbil van fer participar als més petits de la colla en el col·loqui. Molts d’ells volien saber perquè van deixar de venir a la colla, i elles van respondre que van ser un cúmul de circumstàncies com el fet de canviar de pis en els castells, portar molts anys fent grans castells, o estar més ocupades amb els estudis. El col·loqui també va comptar amb un petit passi de fotos on hi sortien les convidades i va servir per recordar com i on assajaven abans els xics, i copsar algunes diferències i canvis en la canalla que encara continua d’aquella època. Després ja va ser l’hora de baixar a l’Aplegador per fer una mica d’assaig. Molts van coincidir que aquest tipus d’activitats són molt interessants per la canalla.

Respecte l’assaig de pinyes en concret, aquest va ser dinàmic, amb molt poques estones per descansar! Això va fer que el cansament fos evident sobretot en la darrera pinya de l’assaig, la del cinc. Tot i així, majoritàriament tots van sortir satisfets de la feina feta. El Cap de Colla va agrair l’assistència, insistint en que assajos com aquests son de Colla Gran, i que seria molt il·lusionant i prometedor poder-los fer cada divendres.

Tot i així, algun petit error es va cometre, com per exemple estrenar alguna crossa en una pinya de quatre de vuit, ja que aquests tipus de pinya pesen bastant pel baix i una crossa experimentada a priori pot donar més bons resultats. Cal reconèixer que molts membres de l’equip de pinyes es van trobar en un assaig amb molta gent que no coneixien i que pot ser complicat col·locar en una pinya teòrica. El resultat, però va ser satisfactori.

Es van veure pinyes molt compactes, amb la gent molt concentrada, van fallar alguns objectius en les proves netes com poder fer la torre de sis neta, ja que ja fa uns dies que es va col·locant aixecador però que sembla que el pas de fer passar l’enxaneta està costant. D’altra banda, es va col·locar l’aixecador en el quatre de set net, amb un castell quiet i tranquil. Per últim destacar un cinc de set fins a quints anecdòtic, ja que els quints eren dosos però que va deixar entreveure la monumentalitat d’aquest castell que no es veia en un assaig dels Xics des de l’any 2005.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: