La canalla de Xics visitem el Parc de Bombers de Granollers


El passat dissabte, la canalla vam visitar el Parc de Bombers de Granollers. A les 10 del matí començàvem el passeig que ens portaria fins al Parc de Bombers. Pel passeig fluvial més de trenta Xics comentàvem la jugada amb els ulls posats al cel que amenaçava pluja.

En arribar al Parc de Bombers vam tenir la primera sorpresa del dia, s’alçava la llarga portalada i sonaven les sirenes d’un camió de bombers. Tenien una sortida i vam poder contemplar com ho fan aquests valents que tenim al costat de casa. Quan el camió ja va ser fora, vam entrar al garatge i en Miquel, el nostre “guia”, es va presentar. De manera distesa ens va parlar del Cos de Bombers de forma general i seguidament vam poder veure i “provar” la indumentària que porten a sobre els bombers per protegir-se del foc.

Era hora de fer un mos! Vam sortir al pati i vam esmorzar per agafar forces per poder seguir amb la visita. No ens vam poder estar de grimpar per la torre de pràctiques que tenen els bombers. Això d’enfilar-nos ho portem a la sang…

En acabar d’esmorzar vam tornar a entrar al garatge i vam conèixer els diversos tipus de camions que tenen al Parc, perquè serveix cadascun i fins i tot hi vam poder pujar (sort que no ens van deixar les claus posades perquè sinó encara estaríem fent voltes…). Tot seguit ens van treure un dels camions a fora al carrer per poder observar de ben a prop cadascun dels detalls! (tenen moltes coses als camions aquests bombers… fins i tot radiografies!!!)

Ens van ensenyar el funcionament de les mànegues i abans de deixar-nos tornar a pujar al camió i fer sonar les sirenes en Miquel ens va explicar unes quantes coses molt interessants… Ens va dir que els bombers com els castellers hem de confiar uns amb els altres. Ells ho fan quan, per exemple, es crema foc en una casa i nosaltres ho fem dalt d’un castell. Hem de confiar amb els companys que tenim per sobre i per sota i hem de treballar en equip.

També ens van explicar que nosaltres com ells hem de ser molt valents i confiar i escoltar als caps que són els que millor saben què cal fer en cada moment i ens coneixen més. Molt bones reflexions que esperem mantenir dins nostre durant molt de temps! Aprofitant que teníem el camió fora el carrer ens vam fer una foto de grup amb Bombers inclosos!

Ja que portaven més de dues hores dedicant-nos el seu temps i explicant-nos la seva feina i el seu dia a dia, nosaltres els vam mostrar quina és la feina que millor sabem fer: CASTELLS! No era un castell com la resta ja que en Miquel ens feia de segon i la resta de bombers de guàrdia ens voltaven!

Una gran experiència que volem agrair al PARC DE BOMBERS DE GRANOLLERS per la seva paciència, per haver-nos dedicat el seu temps i per haver-nos fet una visita molt amena! GRÀCIES!

Text: Equip de Canalla

Fotografies: Juank i Equip de Canalla

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: