Anàlisi de l’actuació a Vic


Data: 3 de juny de 2012

Lloc: Vic, Festa del Local

Colles: Sagals d’Osona, Castellers de Badalona, Moixiganguers d’Igualada i Xics de Granollers

Castells Xics: 2 p4 d’inici, 5d7, 4d8id, 4d7, 3d7 i p5 de cloenda

Castells de les altres colles:

Sagals d’Osona: p4ps d’inici, 7d7, 4d8, 3d7ps, vano de p5 de cloenda

Castellers de Badalona: p4 d’inici, 4d6a, 4d7, 2d6 i 2 p4 de cloenda

Moixiganguers d’Igualada: 2 p4 d’inici, 4d8id, 5d7, 3d7aps, 4d7a i vano de p5 de cloenda

Aspectes a destacar

  • Gran taca grana a la “plaça”.

  • Un intent de quatre de vuit molt digne.

  • Repetim el cinc de set però amb algun canvi.

  • El tres de set amb el pis de sota pom format per quints.

  • Vam ser els més ràpids cantant i tancant les pinyes.

Aspectes a millorar

  • Actuació molt lenta, i llarga.
  • Lloc una mica desendogelat.
  • El quatre de vuit es va quedar en intent desmuntat.
  • Un cop es va desmuntar el quatre de vuit, es va crear un cert desànim.

  • Poca concentració a la pinya del quatre de set, i una mica de descontrol en la pinya del tres de set.

Anàlisi

Ja des d’un principi s’intuïa una actuació llarga, ja que a última hora es van afegir els Moixiganguers. Tot i així, els Xics no van fallar a l’hora d’omplir els dos autocars, i una gran taca grana es va desplaçar fins a Vic. Un cop allà va costar iniciar l’actuació, a més la ubicació tampoc acompanyava, part del públic assistent va veure l’actuació des del balcó de casa, curiós.

Els pilars d’inici, no van fer més que endarrerir una mica més l’inici d’una actuació que va estar repleta de peus desmuntats, i d’algun intent també desmuntat. A tall d’exemple, eren gairebé dos quarts d’una i només s’havien alçat els castells de la primera ronda.

Els Xics van actuar en tercer lloc, i van iniciar l’actuació amb el segon cinc de set de la temporada, on hi havia un canvi obligat per una baixa, però on també es va optar per fer una variació al pom. A diferència del cinc de set de la setmana anterior a Granollers aquest cinc va anar molt més ràpid, l’aixecadora del tres només va patir una mica en la remuntada del quart. Va voler buscar el mocador per ajudar-se però la quart el duia una mica massa amunt perquè hi pogués arribar, i al final va haver de canviar de tècnica per acabar de sortir-se’n. La rengla es va obrir un pèl però menys que a Granollers. Iniciar l’actuació amb aquest castell va poder servir per escalfar motors per encarar el repte de la jornada, el quatre de vuit.

A la segona ronda, després de veure un intent desmuntat del mateix castell dels Moixiganguers, els Xics van intentar el quatre de vuit. Les mides eren les bones des d’un principi i el castell va pujar a molt bon ritme. Apuntar que es van cantar a les dues més petites de dalt a l’hora, per error, i poder va condicionar un pèl la resolució del castell. Tot i així, la canalla va pujar aparentment convençuda. Un cop sobre els quints, van aparèixer els dubtes i la desconfiança. El castell estava prop de la perfecció. Unes mides maques, els quints amb tots els colzes ben pujats, la resta del tronc amb els braços molt ben col·locats. Sigui com sigui, aquest cop semblava que ja ho teníem, i a més fent-ho fàcil i ràpid. Veient que les més petites no ho tenien clar el Cap de Colla va decidir fer baixar el castell, no va haver-hi cap dificultat en la baixada evidenciant que el castell estava ferm.

Mentre la ronda continuava, la tècnica va acabar de decidir quin castell es faria a la ronda de repetició. Finalment, es va optar per un quatre de set amb quarts i quints on es va provar una nova anxaneta. El castell, evidentment va anar molt bé, i el pom no va notar el canvi ni de l’aixecadora ni de l’enxaneta que va superar les expectatives fent una entrada i una sortida realment fineta, a consciència.

En la darrera ronda, els es va continuar amb el plantejament inicial de fer un tres de set amb tot l’últim pis format per quints, un pas més per poder-lo fer amb quarts i quints properament. Segurament el nerviosisme i el desencís de no poder haver fet el quatre de vuit va fer que l’equip de pinyes i sobretot la resta de la colla no acabés d’estar del tot concentrada. Quan es va començar a cantar la pinya del castell part de la colla no estava en el lloc de fer el castell. Va haver-hi gent que no es va cantar en el lloc que tocava, i no es va ser del tot curós en el moment d’entrar a la pinya.

Per finalitzar l’actuació es va repetir el pilar de cinc que ja s’havia estrenat en la darrera actuació.

En relació a les altres colles, es va poder veure el primer set de set dels Sagals d’Osona, i uns intent també desmuntat de quatre de vuit per part dels Moixiganguers. Per altre banda, els Micacos no van estar a l’alçada del seu nivell, ja que no van poder portar molts efectius, havent de fer dos castells de sis i mig. Així doncs, en general, les colles no van portar un bon ritme en l’actuació fent que es fes una mica feixuga.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: