Anàlisi de l’actuació a Sant Celoni


Data: 16 de juny de 2012

Lloc: Sant Celoni (Mostra d’entitats)

Colles: Salats de Súria i Xics de Granollers

Castells Xics: p4cam d’entrada a plaça, 4d6a, 3d7, 4d6, 5d6, p5 i 2 p4 de cloenda

Castells de les altres colles:

Salats de Súria: p4cam d’entrada a plaça, 2d6, 3d6a, 3d6 i p4aps de cloenda

Aspectes a destacar

  • Es va aprofitar l’actuació per estrenar gent en diverses posicions.
  • Els Xics tornen a Sant Celoni.

Aspectes a millorar

  • Van faltar alguns castells que l’actuació permetia (torre de sis).
  • Alguna baixa va fer canviar el pla inicial.

Anàlisi

Després d’alguns anys on havia sigut complicat trobar un forat en el calendari per fer una actuació a la capital del Baix Montseny, aquest any els Xics s’han pogut reconciliar amb la plaça. Tot i ser una actuació de dissabte a la tarda i amb una sola colla convidada els Xics van treure suc a la tarda. Els Xics actuaven d’amfitrions i van poder fer una actuació a mida, sortint del clixé habitual de tres rondes i pilar.

Es va començar l’actuació amb l’entrada a plaça amb un pilar de quatre caminat, bastant improvisat ja que s’havia assajat una altra alineació. Tot i així no va presentar cap problema.

El primer castell que es va intentar va ser un quatre de sis amb l’agulla, on a part d’estrenar un segon, la resta van ser terços que van baixar un pis. Al pis de terços (pis de sota el pom) es va poder veure alguna incorporació repescada que segur que donarà joc en aquest pis. A més l’enxaneta també s’estrenava a plaça en un castell. També va servir per fer entrar una aixecadora diferent en l’agulla del castell. El castell en si no va presentar complicacions. De fet, cal apuntar que els baixos d’aquest castell van ser castellers que habitualment no ho fan (quarts i algun terç petit).

El segon castell que van intentar els Xics va ser el tres de set, castell molt a l’abast, però que presentava canvis respecte als anteriors. Es va aprofitar per fer pujar a uns terços més petits, que van treballar el castell còmodament. Sembla doncs que potser cal donar una volta més a aquest castell.

El següent castell que es va poder veure dels Xics va ser un quatre de sis on el més destacable va ser l’estrena d’una terç (amb una bona mida de quint) que l’any passat va fer de dos.

Un cop acabats els tres castells habituals d’una actuació, els Xics aprofitant que actuaven com a casa van afegir un altre castell per acabar de recollir els objectius plantejats. El castell triat va ser el cinc de sis. El tronc presentava canvis tant a nivell de segons com de terços, sobretot va servir perquè es pogués veure una altra cara nova al tronc (una terç amb mida de quint que l’any passat feia castells al pom). A part, es va poder estrenar una dos a la torre del cinc.

En la ronda de pilars es va repetir el pilar de cinc darrerament es porta a plaça, que tot i que al principi semblava que el terç es girava una mica va recuperar la posició de seguida. Per acabar es van fer un parell de pilars de quatre que es van aprofitar per estrenar una altra enxaneta de pilar petiteta.

En resum, castells molt a l’abast de la colla, però que no per això s’han de desmerèixer ja que serveixen per fer pujar a gent que poder habitualment no tenen aquesta oportunitat i sobretot per estrenar a canalla que més endavant podran fer castells més alts.

Els Salats de Súria no van portar moltes camises a Sant Celoni, i això els va limitar molt la seva actuació. Tot i així van poder fer castells de sis i mig, no molt segurs però al final tots descarregats. Apuntar que en la torre de sis un dels dosos no portava el casc, poder per la mida que tenia. I per tancar l’actuació van fer un pilar aixecat per sota i descarregat per sota també.

Finalment, voldria agrair a tot els que heu fet possible la crònica d’aquesta actuació!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: