Anàlisi de l’actuació a Sant Gervasi


Data: 17 de juny de 2012

Lloc: Gràcia-Sant Gervasi, Barcelona

Colles: Jove de Barcelona, Castellers de Cerdanyola i Xics de Granollers

Castells Xics: p4aps d’inici, 3d7, 4d7a, 5d7, i p5 de cloenda

Castells de les altres colles:

Jove de Barcelona: p4 d’inici, 4d7, 3d7, 5d6 i p5 de cloenda

Castellers de Cerdanyola: p4 d’inici, 3d6, 4d6, 3d6aid, 3d6a i p4 de cloenda

Aspectes a destacar

  • Millor actuació de la temporada.
  • Tres castells, tres enxanetes.
  • Pinyes molt compactes.

Aspectes a millorar

  • Van faltar camises del primer cordó dels castells punta.
  • És la segona actuació important que no tenim grallers de la colla.
  • Poca puntualitat a l’hora de començar.

Anàlisi

Primer cop que els Xics actuaven amb la jova Colla Jove de Barcelona (amb la qual comparteixen color de camisa), i va resultar la millor actuació de la temporada. Semblava que la cosa acabaria aviat ja que en principi l’hora d’inici de l’actuació era quarts de dotze. Els Xics es van desplaçar en tren i metro fins la plaça de la Torre a la frontera entre el barri de Gràcia i Sant Gervasi. Entre els arbres que feien força ombra i una font al mig de la plaça, les tres colles es van haver de repartir en la zona més assolellada. Tot i el bon assaig del divendres anterior on es va tornar a fer el quatre de set net, ja es veia complicat intentar el quatre de vuit a Barcelona, ja es se sabia que algunes camises del primer cordó faltarien a la cita.

Així doncs, amb retard per alguna confusió amb els horaris, una mica més tard de les dotze es van alçar els pilars d’inici. Els Xics van fer un pilar de quatre aixecat per sota, baixet i menut, que també es va desmuntar per sota.

En la primera ronda es va repetir el que ja és molt habitual, el tres de set, també amb quints al pis de quarts i amb el pom petit. El castell estava clavat, i demana a crits preme’l una mica més, com fer-lo amb quarts i quints, per exemple.

Després, en segona ronda es va fer el quatre amb l’agulla, que també va ser una mica diferent de la resta ja que també hi havia alguna baixa de tronc. El castell va quedar més ben lligat que l’anterior, però els segons no van estar del tot quadrats, i una mica oberts, cosa que va complicar que alguns dels terços no poguessin agafar la cama dels quarts. L’entrada de les mans al pilar en el moment de desmuntar el castell va fer brandar una mica el pilar però un cop tota la pinya va prémer el pilar tot va quedar resolt.

Per últim, a la darrera ronda es va fer el cinc de set, castell de molt bones mides. Les mans eren les justes però el cordó va quedar una mica mal repartit. Ara bé, el castell va ser impecable. El pom del tres queda una mica descompensat, el dos obert queda una mica més baixet fent que a l’entrada de l’enxaneta els dosos s’ajuntin una mica.

Per tancar l’actuació es va fer un pilar de cinc nou de trinca. Els castellers (excepte l’enxaneta) ja havien fet pilars però l’alineació era nova. El pilar no va pagar cap “novatada”.

Hi ha un parell d’aspectes destacables de l’actuació, el bo és que es van fer tres castells amb tres enxanetes diferents. És molt sa poder comptar amb varietat de canalla per poder rotar-la, per no dependre d’una sola persona que en certs moments pot sentir certa pressió. Com aspecte gens bo a destacar és que en aquesta actuació no es va poder comptar amb els grallers de la colla, i van haver de ser els companys de la Jove de Barcelona que van acompanyar amb el toc de castells els nostres castells. A més, no és la primera actuació que això passa, a Sabadell es va haver de llogar una colla de grallers i tabalers per poder acompanyar els Xics.

De les altres dues colles que van actuar amb els Xics destacar el convenciment amb el que la colla amfitriona va fer els seus castells. Van ser castells molt treballats, al límit fins i tot, però que van aconseguir descarregar perquè se’ls creien. Els Castellers de Cerdanyola no van portar gaire camises a la plaça, i van fer una actuació correcta, només van haver de desmuntar el tres de sis amb l’agulla per una petita caiguda sense importància d’un casteller abans de pujar al castell.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: