La Joves queda fora de Sant Fèlix


Els administradors de la festa major de Vilafranca han fet pública la seva decisió de sustituïr la Colla Joves Xiquets de Valls per la Colla Jove Xiquets de Tarragona en la diada castellera de Sant Fèlix, una de les jornades de més repercusió de la temporada.

La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona fent l’aleta del 3d9f a (Sant Fèlix, 1996)

Si bé fa quatre dies la Colla Joves Xiquets de Valls es proclamava l’única formació del món casteller que ha descarregat construccions de nou pisos durant 25 anys de manera ininterrompuda, avui els administradors de la festa major de Vilafranca els deixaven caure un gerro d’aigua freda anunciant que la colla que compartiria la plaça de la Vila amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa enguany durant la diada de Sant Fèlix seria la Colla Jove Xiquets de Tarragona. El pobre resultat de la colla vallenca la temporada passada havia despertat molts comentaris atiant un debat que durant els últims cinc anys ha romàs encès.

3d9f de la Colla Joves Xiquets de Valls (Sant Fèlix, 2011)

Les declaracions diumenge de Pere Rico, cap de colla de la formació vallenca, al programa de COM ràdio “Va de castells”, apuntaven fins i tot en un to molt dolgut la possibilitat que la colla s’autodescartés en el cas que la proposta arribés molt més tard. Paral·lelament, a Tarragona la Colla Jove confirmava haver mantingut un primer contacte amb els organitzadors penedesencs. Després que Enric Peribáñez, un dels cinc administradors de la festa, confirmés dimecres a RTVVilafranca l’interès perquè la colla tarragonina prenguès part a la Diada de Sant Fèlix només calia esperar a l’anunci oficial que ha arribat aquest vespre.

2d9fm dels Minyons de Terrassa (Sant Fèlix 2011)

La devallada de nivell de la Colla Joves Xiquets de Valls al 2011 va posar de manifest un desnivell considerable amb colles com els Capgrossos de Mataró o la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Els vallencs només van poder descarregar un castell de nou pisos durant tot el curs i no van arribar a plantejar a plaça cap castell de la gamma extra mentre que la Jove tarragonina, en el moment més dolç de la seva història, va descarregar onze construccions de nou pisos i va coronar el seu primer cinc de nou obrint la porta dels gammes extra.

9d8 de la Colla Vella dels Xiquets de Valls (Sant Fèlix, 2011)

Aquesta no serà però la primera participació de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la diada de Sant Fèlix ja que aquest mateix relleu ja s’havia donat al 1996. Els tarragonins van aconseguir-hi el millor registre d’una temporada molt condicionada per la greu lesió d’un dels seus castellers: els xiquets van carregar en aquella diada els dos castells bàsics de nou i van descarregar el dos de vuit.

Font: La Malla.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: