Actuacions de “barri”


Darrerament els Xics de Granollers hem participat en diversos actes vinculats a la ciutat. El primer de tots va ser l’acte de Rebuda de la Flama del Canigó que organitzava Òmnium Cultural. Així doncs, el passat 23 de juny, el dia de la revetlla de Sant Joan, Granollers va acollir la rebuda de la Flama del Canigó a la Porxada. L’acte es recuperava després de molts anys en què no s’havia celebrat. En els actes a part de parlaments més o menys reivindicatius hi van participar diferents entitats culturals de la ciutat com els Gegants de Granollers o els Diables. Els Xics vam alçar dos pilars de quatre, un abans de l’arribada i l’altre quan la flama ja va encendre el pebeter. El President dels Xics va poder participar també en els actes més protocol·laris de l’encesa de la flama.

pd4 de rebuda de la Flama del Canigó (23/06/2012, Plaça de la Porxada de Granollers)

La setmana següent, coincidint amb la inauguració del torneig de Handbol Granollers CUP, els Xics també van posar el seu granet de sorra. Com s’ha anat fent en els darrers anys, els Xics van ser convidats per l’organització del torneig a la seva inauguració. Aquest acte és el més multitudinari del torneig ja que després d’un cercavila per la ciutat tots els equips (provinents de tot el món) es concentren a la Porxada. Davant d’una Porxada gairebé plena d’esportistes i acompanyants els Xics van fer un pilar caminat que va sorprendre als assistents i un altre pilar de quatre ja per donar pas als parlaments.

pd4 caminat durant la inauguració de la Granollers CUP d’enguany (27/06/2012, Plaça de la Porxada de Granollers)

Aquests tipus d’actes no solen ser molt copiosos en camises però sempre serveixen per col·laborar amb entitats de la ciutat i sobretot per donar-nos a conèixer en altres sectors. Des de la Junta es treballa perquè aquests actes es consolidin any rere any, i sempre s’hi accedeix a participar quan el nombre de camises és suficient per fer l’actuació proposada. D’aquesta mateixa manera el passat 7 de juliol es va recuperar una de les cites que en anys anteriors havia esdevingut un clàssic en el calendari casteller dels Xics, l’actuació al barri de Bellavista. Durant uns quants anys aquesta actuació emmarcada en la Festa Major del barri va esdevenir un clàssic. Actuació que tancava la primera part de la temporada i que algun cop havia comptat amb dues colles participants, i on s’havia pogut veure una torre de set. L’escenari de l’actuació s’omplia i val a dir que el públic que hi anava participava molt de la festa castellera. Aquest any, el canvi d’horari i les baixes ja anunciades va fer deslluir una mica l’actuació. Tot i així es van poder completar tres castells i la ronda de pilars que van servir per fer pujar i estrenar diversa gent que en els darrers assajos s’està formant. Es van poder veure castells de sis (quatre de sis, tres de sis i quatre de sis amb l’agulla) amb castellers poc habituals, però aquest cop molt poc públic, i poc participatiu.

3d6 al barri de Bellavista (7/07/2012)

Com moltes vegades s’ha dit tenir aquest tipus d’actuacions serveixen per donar oportunitats a castellers en posicions no habituals, gaudir d’un ambient més relaxat i distès, i perquè no festiu!

Per últim recordar que els Xics marxem de vacances, i reprenem la nostra activitat als assajos el 21 d’agost per començar a preparar la segona part de la temporada on esperem assolir els reptes que ens han quedat a la faixa. Bones vacances a tots i totes!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: