Tres colles triomfadores a la Bisbal


La Bisbal del Penedès ha viscut aquest dimecres la millor diada de la temporada. El nombrós públic que s’hi ha reunit ha pogut veure com les tres colles convidades descarregaven sis castells de nivell de nou i dos de gamma extra sense fer llenya en cap d’ells. Tot i que la ronda de pilars no ha estat tant encertada, totes tres colles han tingut raons sobrades per marxar de la plaça eufòriques per la feina feta.

4d9f de la Colla Vella

Nivell històric a la Bisbal

Sis castells de nou, dos de gamma extra i un set de vuit, tots ells descarregats en una mateixa diada, no es veuen gaire sovint al món casteller. Feia onze anys que el carrer Robert de la Bisbal del Penedès no vivia una diada d’aquest nivell. Hem de tirar enrere fins als anys 2000 i 2001, quan la Joves i la Vella carregaven respectivament el quatre de nou sense folre i el tres de vuit aixecat per sota, dos castells igual d’històrics. Avui totes les construccions, excepte els pilars de comiat, s’han pogut descarregar, senyal del camí que el món casteller segueix d’uns anys ençà.

7d8 de la Colla Joves

Els verds ja en porten 501

Els Castellers de Vilafranca han descarregat a la Bisbal tant el tres com el quatre de nou amb folre però segur que recordaran d’una manera ben especial la torre de nou emmanillada que els concedia a segona ronda el castell de nou o superior número cinc-cents del seu historial.

2d9fm dels Castellers de Vilafranca

Una Vella de Sant Fèlix

Amb els dos castells bàsics de nou i el nou de vuit descarregat, la Colla Vella dels Xiquets de Valls se situa al nivell aconseguit la temporada passada en la diada de Sant Fèlix. La projecció dels de la camisa rosada no s’atura i de ben segur que el seu cartell per a la festa major vilafranquina serà dissenyat amb la intenció de fer una nova passa endavant.

9d8 de la Colla Vella

Amb el peu a l’accelerador

La Colla Joves Xiquets de Valls segueix superant-se i deixant enrere fantasmes del passat. A la Bisbal del Penedès han sumat el quart tres de nou de la temporada, el segon consecutiu. Han recuperat el quatre de nou i han segellat la seva exhibició apuntant un nou set de vuit al seu historial.

3d9f de la Colla Joves

L’espadat fa fiasco

Després d’un inici de temporada efectiu al cent per cent, els Castellers de Vilafranca han ensopegat amb la pedra menys esperada. Tot i tancar una diada magistral pel que fa als castells, avui els verds han patit la segona llenya de la temporada durant l’execució del pilar de set. Aquesta és la segona caiguda de l’espadat en quinze dies i, el més preocupant, a tant sols quinze dies de la diada de Sant Fèlix.

pd7f carregat dels Castellers de Vilafranca

Pressió per a la Jove

Si bé la Colla Jove Xiquets de Tarragona va guanyar-se a pols el seu lloc a la propera diada de Sant Fèlix, els continuats èxits de la Joves vallenca els situa en un moment molt delicat. Els tarragonins viuran diumenge el seu primer repte a la diada de Sant Magí i si no el passen el camí fins a Vilafranca se’ls pot fer molt costa amunt.

Moments abans de començar l’actuació de la Bisbal

RESULTAT

Castellers de Vilafranca: 4d9f, 2d9fm, 3d9f, pd7f(c)

Colla Vella: 3d9f, 4d9f, 9d8, pd7f(c)

Colla Joves: 3d9f, 4d9f, 7d8, 2 pd5

Font: diari ARA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: