6 anys després, DEMÀ TORNEM A MORELLA!


Sis anys més tard, demà una taca grana es desplaçarà fins a Morella per a construir-hi castells i gaudir d’aquesta festa que se celebra des de 1678. Morella és un municipi del País Valencià que es troba a la comarca dels Ports, de la qual és la capital. El terme municipal, de 414 km2, és el més gran de la província de Castelló i un dels més grans del País Valencià. El recinte emmurallat està a 1000 m d’alçada sobre el nivell del mar i el terme entre 600 i 1300 metres. La major part del terme desaigua al riu Bergantes, que és un subafluent de l’Ebre.

Festes del Sexenni (Morella, 2000)

El Sexenni és una festa que se celebra en honor a la Mare de Déu de Vallivana i té lloc cada sis anys la darrera quinzena d’agost. L’origen se situa al segle XVII, en temps d’epidèmies. Després de ser sacsejats per una pesta, un grup de notables de la vila van fer una rogativa fins l’ermita de la Mare de Déu de la Vallivana, i el prior proposà portar la imatge de l’ermitori fins a la ciutat.

Es va passejar la imatge de la Verge i compta la llegenda que els malalts van recuperar la salut, fins al punt que l’epidèmia va remetre per complet. En agraïment al miracle, els morellans van fer solemnes festes i decideixen celebrar perpetuament cada 6 anys un novenari en acció de gràcies a la Mare de Déu de Vallivana. És des d’aquest moment que el Sexenni se celebra quasi de manera gairebé ininterrompuda. La celebració del primer Sexenni fou al maig de l’any 1678, a partir del segon s’ha celebrat durant el mes d’agost.

Festes del Sexenni (Morella, 23/08/2006)

Enguany se celebra el Sexenni LIII i els Xics, per tercera vegada consecutiva, hi estem convidats. La primera vegada que els Xics hi vam ser convidats fou l’any 2000 en motiu del Sexenni LI i hi vam descarregar, entre altres, un 2d6, dos 4d6a, un 3d6 i un 4d6 net. La segona vegada en què els Xics vam poder gaudir d’aquesta festa fou l’any 2006, Sexenni LII, on hi vam descarregar dos 2d6, dos 4d6a, dos 3d6, dos 5d6 net, entre altres. Enguany tenim com a objectiu intentar algun castell de la gamma baixa de set.

Abans de nosaltres, els Minyons de Terrassa havien participat en el Sexenni L l’any 1994 descarregat el 3d7, 4d7 i 2d6. Sembla ser que els Castellers de Sant Pere i Sant Pau també han actuat a Morella però creiem que no fou en motiu de cap Sexenni.

Els Xics actuarem demà dimecres en dues ocasions: a les 12.30h en el Retaule i a les 18h en el Cercavila. En acabat, ens espera a les 23.30 hla Salseta del Poble Sec que de ben segur animarà aquesta sortida dels Xics.

Descarregueu el programa complet d’actes del Sexenni 53

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: