Anàlisi de l’actuació a Vilanova del Vallès


DATA: 26 d’agost de 2012

LLOC: Vilanova del Vallès, Festa Major

COLLES: Xics de Granollers

CASTELLS XICS: p4 caminat d’inici, 3d7, 2d6, 4d7, 4d6a i 2 p4 al balcó de cloenda

Aspectes a destacar

  • Una de les millors actuacions que s’han fet a Vilanova.
  • Molt bon rodatge de la canalla.
  • Força col·laboració del públic.

Aspectes a millorar

  • Actuació un pèl lenta.
  • Canvis forçats en algunes alineacions dels castells.

Anàlisi

Després d’unes vacances merescudes, amb pocs assajos a sobre i un viatge a Morella pel mig, els Xics no van faltar a la cita ja tradicional d’actuar a la Festa Major de Vilanova del Vallès.

Diumenge calorós com també ja és costum i amb la primera nit de festa major de Granollers a l’esquena. Tot i la puntualitat de molts Xics, l’actuació va costar d’arrencar. Tot i així, es va començar amb un pilar caminat que serveix (igual que la resta de castells per continuar assajant les estructures que es volen portar a plaça a Granollers per la Festa Major) per donar rodatge al possible pilar caminat del pregó del a Festa Major de Granollers. Sembla doncs que l’alineació està més o menys decidida. Aquest pilar presenta alguna complicació en el moment de les arrencades i les aturades, i potser es va haver de treballar un pèl més del compte en el curt recorregut que va fer. S’hauran d’acabar de polir aquests petits detalls perquè el proper dijous a la Porxada surti perfecte.

Seguidament es va iniciar l’actuació amb un tres de set amb alguns canvis obligats però que no va presentar cap problema. La canalla va anar totalment sincronitzada, i cal destacar que l’entrada i la sortida de la canalla va ser molt bona. Els dosos van sortir alhora fet que donat la confiança que tenen, i el rodatge. Els canvis al tronc van fer que els terços no acabessin de trobar-se còmodes i la rengla i la plena van acabar obrint-se.

Després, es va alçar una torre de sis que en un primer moment es va haver de baixar un cop els segons estaven col·locats perquè ja es va veure que les rengles quedarien descompensades. En aquesta torre es van substituir els dosos per els quarts, ja que s’estan fent diferents probes amb els més petits i se’ls vol donar una mica de confiança. És per això que el pis del que haurien de ser els dosos les castelleres no portaven casc de protecció.

A continuació es va intentar el quatre de set amb quarts i quints. Per poder realitzar amb prou seguretat aquest castell es va demanar insistentment la col·laboració del públic assistent. Al principi va costar una mica però després els vilatans van respondre amb escreix a les peticions. Així doncs, un cop es va poder comprovar que la pinya era suficient per tirar amunt el castell, el Cap de Colla va donar les indicacions de fer pujar els quarts. El castell va anar a un bon ritme, i l’únic però que se li pot indicar és que en el pis de sota el pom s’acaben ajuntant un parell de castellers. Una de les raons pot ser la diferència de mida dels braços. Pot ser que quan dos castellers que treballen de costat tenen llargària de braç molt diferent, no adoptin una posició molt còmoda ja que un d’ells es troba que li sobra braç, i dificulta la posició del cos. Aquest fet és més difícil de corregir en els pisos de sota el pom on s’agafa braça i no cama.

Aprofitant que érem els amfitrions i única colla que actuava, la tècnica va decidir intentar un darrer castell, per tal de rodar sobretot el pom d’un possible quatre de set amb l’agulla. Així doncs, es va enlairar un quatre de sis amb l’agulla que va servir per veure una altra enxaneta diferent. Cal destacar del castell que el petit pilar de quatre es va girar i molt!!

Per tancar l’actuació es van fer dos pilars de quatre on les enxanetes i els quarts van pujar al balcó de l’Ajuntament.

Un cop acabada l’actuació el Cap de Colla va voler aprofitar que hi havia força camises granes per fer un parell de proves de cara a assajar tant l’estructura del quatre de vuit com la del cinc de set. Aquests dos castells estan a l’agenda del Xics per les properes actuacions tant de Festa Major de Granollers com de la Diada de l’11 de setembre a Llinars. Es va fer una prova de quatre de set net fins a dosos, on l’aixecador va pujar fins al pis de quarts. I un cinc de sis fins aixecadors.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: