La colla xilena Lo Prado fa el primer pilar de cinc de la seva història


La colla castellera xilena Lo Prado va oferir el passat diumenge a la tarda l’actuació central de la seva estada a Vilafranca del Penedès, a la plaça de Jaume I. Les seves previsions eren ambicioses. Volien portar a plaça la torre de sis, el tres i el quatre de set i el pilar de cinc, però una caiguda en l’intent del tres de set va fer canviar els plans de l’actuació. Finament, el resultat va ser força satisfactori: torre de sis, quatre de sis i tres de sis i el primer pilar de cinc de la seva història.

pd5 dels Castellers de Lo Prado (Vilafranca del Penedès)

Tot plegat amb 38 camises i l’ajuda dels castellers d’altres colles i de la gent de la plaça. Pel cap de colla dels Castellers de Lo Prado, Marcos Lara, les sensacions d’actuar a Vilafranca han estat “molt intenses”.

4d6 dels Castellers de Lo Prado (Vilafranca del Penedès)

Els castellers xilens de Lo Prado van visitar la setmana passada la seu de la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya, acompanyats per representants dels Castellers de Vilafranca i per representats de la municipalitat de Lo Prado (Santiago de Xile). Els va rebre el president de la Coordinadora, Sergi Valdé, i els representants de les colles vallenques a l’entitat, Josep M. Cortés i Anton Dilla.

3d6 dels Castellers de Lo Prado (Valls)

Tot donant-los la benvinguda, Valdé va manifestar que “l’existència dels Castellers de lo Prado demostra que els catells són una tradició catalana viva i alhora universal”, i els va agrair la tasca que fan de difusió del fet casteller. Per la seva banda, els xilens van recalcar la importància educativa i social que tenen els castells en la seva comunitat. Després d’un intercanvi d’obsequis, els castellers van continuar la ruta per Valls amb una visita a l’ajuntament, al monument a Salvador Allende i al monument als Xiquets de Valls, entre altres.

Visita dels Castellers de Lo Prado a la seu de la CCCC

Els Castellers de Lo Prado són a Catalunya des del 21 d’agost, convidats pels Castellers de Vilafranca. Fins ara, la quarantena de components que integren el grup han visitat també Barcelona i Sitges, on van aixecar castells. A més, han conegut de primera mà la festa major vilafranquina.

Representació dels Castellers de Lo Prado (Plaça del Blat, Valls)

Font: CCCCXarxaNotícies.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: