Crònica del cercavila infantil i del pregó de Festa Major


Data: 28 i 30 d’agost de 2012

Lloc: Granollers, Cercavila infantil i Pregó de Festa Major de Blancs i Blaus

Colles: Xics de Granollers

Fotografia presentada al Concurs d’Instagram de la FM de Blancs i Blaus

Com cada any per la Festa Major de Granollers els Xics participem en dos dels cercaviles que s’organitzen. El primer és el Cercavila infantil, on les entitats que participen en la Festa Major llueixen la seva canalla. Així doncs, el dimarts de Festa Major es pot veure una mostra del que serà el Cercavila de dijous però amb els més petits.

Fotografia presentada al Concurs d’Instagram de la FM de Blancs i Blaus

Realment és un tast maco de les entitats de la ciutat on els més petits son els protagonistes. Per als Xics aquest cercavila serveix per fer lluïment de la canalla de la colla, però també com un assaig més, ja que després de l’aturada de l’estiu els més petits necessiten rodatge.

Durant el cercavila es van realitzar diverses estructures de quatre pisos, i molts pilars de dos nets. Destaquen les estructures dels castells combinats com el cinc, el quatre amb l’agulla i el nou., també es van fer pilars de tres amb pinya, on tota la pinya estava formada exclusivament per canalla.

Fotografia presentada al Concurs d’Instagram de la FM de Blancs i Blaus

Per acabar i un cop a la plaça Porxada (final del llarg recorregut del Cercavila), els més petits dels Xics van fer un pilar de tres caminat, tast del que seria el pilar de quatre caminat del dijous.

L’altre cercavila en el qual participem els Xics, és el del dijous i que precedeix al pregó de Festa Major.

Aquest any però, degut a la pluja que va caure durant gairebé tot el dia, l’organització va decidir anul·lar el cercavila i traslladar el lluïment de les colles que hi participen al Palau Olímpic. Realment va ser un cercavila una mica deslluït però va servir perquè més gent pogués gaudir de l’espectacle dels balls dels gegants, nans, colom…això si, no s’hi van poder veure cap de les bestioles de foc que també participen normalment d’aquest lluïment.

Fotografia presentada al Concurs d’Instagram de la FM de Blancs i Blaus

Els Xics vam poder fer el nostre lluïment fent el pilar de quatre caminat, que estrenava quart i enxaneta, i que durant tot el recorregut no va fer patir gens. L’arrencada i la parada un pèl brusca però un ritme de caminada alt. L’improvisat balcó sota el marcador va ser el destí del pilar on es va alçar l’enxaneta i el quart.

Seguidament es va fer el quatre de set amb quarts i quints on molta gent hi va col·laborar. El castell, una prova més, dels pisos superiors de l’estructura del quatre de vuit va anar segur i ferm.

Fotografia presentada al Concurs d’Instagram de la FM de Blancs i Blaus

Com ja és costum, tant el pilar de quatre caminat com el castell son molt aplaudits.

Enllaç al vídeo del pilar de 4 caminat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: