Ja es poden consultar les actuacions des del 1967 a la base de dades


La Base de Dades Coordinadora – Jove de Tarragona (la BDCJ) ja inclou els castells realitzats des del 1967 fins a l’actualitat, que es poden consultar creuant diferents criteris: colla, població, data, tipus de castell, resultat, etc. La BDCJ va entrar en funcionament al setembre de l’any passat, gràcies al conveni signat entre la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. En aquell moment, es podien consultar les actuacions des del 1974 en endavant, però en els darrers mesos ha estat possible incorporar set anys més (1967-73), gràcies a la feina realitzada per membres de la Colla Jove de Tarragona. Les dades han estat aportades per l’historiador Pere Ferrando.

pd6 carregat per la Colla Vella. (27/07/1969, Valls). Festa Major de la Cooperativa de Vivendes de la Colla Vella.

Val a dir, a més, que el període 1967-1973 és un dels més interessants del segle XX casteller, amb elements com la màxima rivalitat entre la Vella de Valls i els Nens del Vendrell o l’aparició de colles en noves poblacions com ara Barcelona i Vilanova. L’objectiu final de la BDCJ és remuntar-se fins al 1926, considerat l’inici de la Renaixença Castellera. La BDCJ és consultable per qualsevol usuari, aficionat o investigador tant des del web de la Coordinadora com des de la Colla Jove.

Primer 2d7 carregat per la Colla Joves (30/08/1971, Vilafranca)

D’altra banda, el web de la CCCC també ha activitat aquest mes d’agost l’opció de consultar una part important dels seus continguts en llengua anglesa. D’aquesta manera, els internautes que no coneguin el català ni el castellà tindran accés a una explicació del fet casteller, el paper de la Coordinadora i fins i tot podran fer ús de l’agenda.

Primer 2d8f descarregat del segle XX, Nens del Vendrell (Concurs de Castells de Tarragona, 1970)

Font: CCCC

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: