Anàlisi de l’actuació a Llinars del Vallès


Data: 11 de setembre de 2012, Diada Nacional de Catalunya

Lloc: Llinars del Vallès, Festa Major

Colles: Castellers de la Vila de Gràcia, Marrecs de Salt i Xics de Granollers

Castells Xics: 5d7, 4d8, 4d7a i vano de p5 de cloenda

Castells colles convidades:

Castellers de la Vila de Gràcia: 5d7, 4d8id, 2d7, 4d8 i vano de p5 de cloenda

Marrecs de Salt: 4d7, 2d7, 3d7 i p5 de cloenda, i 2 p4 amb la senyera (un de carregat)

Aspectes a destacar

  • Finalment aconseguim veure el primer quatre de vuit de la temporada.
  • Seguim amb el bon convenciment de la canalla, i els resultats a la vista.
  • Tornem a fer tres castells amb tres enxanetes diferents.
  • Bon ritme de l’actuació
  • S’aconsegueix mantenir la ubicació de l’actuació.

Aspectes a millorar

  • Pot ser que no siguéssim tantes camises com altres anys.
  • El cinc de set ha de resoldre algun problema de mides a la torre.
  • Possible lesió d’un casteller de tronc titular del quatre de vuit, baixant de la pinya.

Anàlisi

De ben segur que aquesta darrera diada de l’Onze de Setembre serà de les més recordades en la història de Catalunya, però no deixem que la gran manifestació del poble català demanant la independència ens faci oblidar, als Xics, que abans vam poder gaudir de fer el primer quatre de vuit de la temporada. Un dia rodó, per molts i moltes!!!

Aquest cop l’actuació de Llinars del Vallès va començar davant del pavelló d’esports del poble. Lloc on des de l’Ajuntament havia proposat ubicar l’actuació. La Junta amb bona mà esquerra va poder reconduir la proposta perquè l’actuació no canviés de lloc. A canvi els Xics van fer un pilar de quatre i van arribar a la plaça habitual en cercavila. Un cercavila molt amenitzat pels grallers de la Colla, sort d’ells!!

El divendres abans de la diada els Xics vam aconseguir congregar molts castellers a l’assaig amb l’objectiu de poder assajar el quatre de vuit amb bones condicions. Les proves de divendres van presentar millores sobretot en l’aixecadora, que prova a prova va anar agafant el ritme del castell. Tot i així encara es van veure problemes en el tronc, sobretot a la pinya del castell. Al final semblava que el castell ja no se li pot donar més voltes, ara era qüestió de creure-se’l amb convenciment.

Dimarts tots els Xics ens vàrem presentar a la plaça amb el convenciment que el quatre de vuit entrava en el menú del dia. A primera ronda, es va intentar el cinc de set, castell que presentava canvis als pisos de quarts, on gairebé tot el pis ja està format per quints. El castell no va mostrar dificultats però continua tenint problemes a la torre, aquesta queda desplaçada respecte la rengla del tres. Un dels segons s’obre en excés, però l’altre queda massa tancat. El castell no ho pateix massa però podria ser més còmode.

En segona ronda arribava el gran moment de la diada castellera, per fi s’intentava el quatre de vuit. El castell es va encara estranyament respecte la plaça, i costava veure des de fora si quedava ben quadrat. Els terços el van fer baixar un parell de vegades perquè no es veia prou quadrat, la ubicació a la plaça despistava una mica. Això sí a la tercera va anar, sí o sí. Si es pogués resumir el castell amb un sol adjectiu seria el de serenor. Serenor a tots els pisos, l’únic que es va poder apreciar és alguna posició incòmoda del quart i el terç d’una rengla en la descarregada. Per la resta, tot perfecte. La canalla impecable, una aleta magnífica… i finalment una celebració!!! Per fi els Xics veien recompensat l’esforç, i podien mostrar la feina feta a l’assaig. La nota negativa va ser la possible lesió d’un terç, en el moment de baixar de la pinya.

En tercera ronda es va plantar el quatre de set amb l’agulla, també amb canvis respecte els anteriors. Al pis de terços no van pujar cap dels terços del quatre vuit. I també vam poder veure la tercera enxaneta de l’actuació, com ja es va veure per Festa Major. L’agulla va remenar una mica més que l’anterior actuació (massa assaig, jeje…).

Per tancar l’actuació es va fer un vano de pilar de cinc on els pilars de quatre van desplegar dues senyeres. Aquest cop no es va poder escoltar l’himne dels Segadors a la plaça, els actes més institucionals de la diada van concloure davant el pavelló…

En acabar l’actuació la foto de rigor, que el Cap de Colla va aprofitar per felicitar a la colla, però també per encoratjar-la a assistir als assajos per poder continuar fent passos endavant…i va parlar de la torre de set i el tres de vuit.

Pel que fa a les colles convidades, els de Gràcia van portar una bona actuació després de les seves curtes vacances. El cinc de set era amb quarts i quints, i l’intent desmuntat del quatre de vuit va ser una anècdota veient que després el van poder descarregar sense excessius problemes. Marrecs, amb no moltes camises també van fer un tres de set amb quarts i quints, i amb alguna cara coneguda a segons.

Vegeu els vídeos de l’actuació: 5d7, 4d8, 4d7a i vano de 5

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: