Els castellers xinesos dels Xiquets de Hangzhou visitaran Valls


Després que la Colla Vella dels Xiquets de Valls, durant la seva estada a Xangai, els visités els dies 28 i 29 de maig de 2010, on entre d’altres castells, es va assolir el primer tres de nou amb folre en terres asiàtiques, ara són ells els que ens tornen la visita. Així doncs, del 26 de setembre al 9 d’octubre tindrem entre nosaltres gairebé 170 components de la Colla de castellers de l’empresa Antex de Hangzhou, ciutat de 6 milions d’habitants situada a 300 Km de Xangai. Amb ells els acompanyaran una delegació d’autoritats i empresaris xinesos que aprofitaran per conèixer Valls i el seu entorn de cara a buscar noves oportunitats de negoci.

3d7 de la Colla de castellers de l’empresa Antex de Hangzhou

L’empresari xinès Qian Anhua és un enamorat de les tradicions catalanes i el fet casteller el va captivar fins al punt de proposar-ho com una activitat més pels seus treballadors. A Antex, la colònia tèxtil on conviuen un miler de treballadors es poden realitzar molts tipus d’activitats: balls, música, gimnasia, kung fu i ara, des de fa 2 anys, castells. Gràcies a la voluntat i il.lusió de tots els castellers xinesos podran realitzar aquest viatge a terres catalanes organitzat conjuntament entre l’Ajuntament de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, colla que ha apadrinat els castellers xinesos.

 AGENDA DEL VIATGE

El programa d’activitats va començar ahir amb una visita turística per Valls que acabarà al local de la Colla Vella. Tot seguit hi va haver una recepció per part del president i la junta de la CCCC al seu local situat al carrer major de Valls i després van participar activament de l’assaig de la  Colla Vella.

Avui, a les 11 del matí, tant els castellers com la delegació d’autoritats i empresaris faran una visita al monument als Xiquets de Valls on enlairaran un pilar acompanyats de les Colles dels Xiquets de Valls. Tot seguit, al voltant de les 12 del migdia la comitiva es dirigirà a la plaça El Pati on hi haurà una petita cerimònia tradicional xinesa realitzada pels mateixos castellers de Hangzhou i una representació dels elements tradicionals del seguici vallenc per part de la Unió Anelles de la Flama.

Roda de premsa en motiu de la visita dels castellers xinesos a Catalunya.

A les 5 de la tarda l’Ajuntament de Valls ha organitzat l’acte principal amb una recepció a les autoritats de la ciutat de Deqing que servirà per signar un conveni d’amistat entre les dues ciutats.

A la 7 de la tarda, els Xiquets de Hangzhou participaran a l’assaig extraordinari de preparació del concurs de castells, de la Colla Vella. En acabar aquest assaig soparan amb els castellers de la Colla al mateix local.

El matí del diumenge, 30 de setembre, hi haurà una recepció a l’Ajuntament de Salou i actuaran a al Passeig de Jaume I. A les 6 de la tarda tindrà lloc una actuació conjunta amb la Colla Vella a la plaça de l’Oli de Valls. Després hi haurà un gran espectacle cultural xinès que han preparat obert a tota la ciutat i gratuït.

5d6 de la Colla de castellers de l’empresa Antex de Hangzhou.

El dilluns, dia 1 d’octubre visitaran el parc temàtic de Port Aventura, on faran una actuació a l’àrea temàtica de la Xina. El dimarts dia 2 d’octubre, el dedicaran a visitar Barcelona. On actuaran al monument als castells de la ciutat i visitaran l’Ajuntament de Barcelona. (pendent de confirmar)

El dimecres, 3 d’octubre visitaran la Generalitat i el Camp Nou. I al vespre participaran al penúltim assaig de la Colla Vella abans del Concurs de Castells. (pendent de confirmar)

El divendres, 5 d’octubre el dedicaran a fer turisme per Tarragona, on també els rebrà l’alcalde a l’ajuntament. Aproximadament a les 3 de la tarda, aixecaran castells davant del monument als castells de Tarragona. I a dos quarts d’onze del vespre participaran al darrer assaig de la Colla Vella abans del concurs de castells.

Pilars de 4 de la Colla de castellers de l’empresa Antex de Hangzhou.

El dissabte 6 d’octubre està previst que assisteixen a la primera fase del Concurs de Castells a la Tarraco Arena. El diumenge 7 d’octubre, participaran amb la Colla Vella al Concurs de Castells.

El viatge dels Xiquets de Hangzhou és una iniciativa de l’empresa Antex. Els castellers de la colla xinesa esperen amb molta il·lusió aquesta oportunitat que els han donat de poder visitar la ciutat bressol dels castells i gaudir d’uns dies en plena convivència.

Font: Colla Vella

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: