Anàlisi de l’actuació a Cornellà


Data: 30 de setembre de 2012

Lloc: Cornellà de Llobregat (Diada del Pedró)

Colles: Castellers de Cornellà, Colla Jove de Vilafranca, i Xics de Granollers

Castells Xics: 2 p4 d’inici, 2d7, 4d8, 357 i 2 p5 de cloenda

Castells altres colles:

Castellers de Cornellà: p4 d’inici, 3d7, 3d7a, 4d7a i p5 de cloenda

Colla Jove de Vilafranca: p4 d’inici, 3d7, 4d7id, 4d6a, 2d6 i p5i de cloenda

Aspectes a destacar

  • Ajuntem en una actuació la torre de set i el quatre de vuit.
  • Juntament amb el cinc de set i els dos pilars de cinc fem la millor actuació des del 2007.
  • El quatre de vuit no nota els canvis, un terç s’estrenava.
  • S’estrena un nou dos en un castell de set i mig.

Aspectes a millorar

  • Actuació una mica lenta al moment de començar..
  • Ens va costar una mica posar-nos a la pinya d’algun castell de les altres colles.

Anàlisi

Tot i ser una actuació de barri, el Cap de Colla ja va anunciar el divendres en acabar l’assaig que els Xics aniríem a Cornellà a posar tota la carn a la graella: torre de set, quatre de vuit i cinc de set. Actuació de màxims.

La plaça de Pallars va portar certa confusió, i tots els que no vam anar-hi amb els autobusos vam anar a petar a la plaça Pallars, en un altre barri de Cornellà (misèries de Google Maps). Sigui com sigui tots els Xics puntuals estàvem a lloc a les 12 h, però ja se sap, les actuacions a les festes de barri acostumen a tenir un ritme lent, com a mínim d’inici.

Després d’un dissabte plujós, el dia va ser radiant, fins i tot calorós… els nervis no es van deixar veure per la plaça, potser en algun casteller, que s’estrenava, o bé que debutava davant la gent amb qui havia compartit color de camisa…

Els dos pilars de quatre d’inici ja van mostrar que el grana seria el color de camisa més nombrós. Així que, amb el permís dels amics de Cornellà, vam plantar en la primera ronda la torre de set. Segona de la temporada, segona consecutiva, i segona descarregada (no ho fèiem tot això des del 2007). No va ser una torre de set perfecta. “No mola patir tant”, va dir un dels terços, al contrari del que molts van entendre (“Mola patir tant”). Va ser una mica això, els terços es van obrir, i es va haver de treballar des de que l’aixecadora es va col·locar. La gran feina que està fent la canalla fa que tot es vegi més fàcil des de fora (no em cansaré d’elogiar la feina dels més petits).

En la segona ronda es va fer el quatre de vuit, així pim-pam, com qui no vol la cosa. Castell amb molt bona mida, amb bon ritme, i que només va defallir una mica en la sortida dels dosos. Un quatre de vuit on un terç debutava en el pis (ja havia fet el quatre de vuit però un pis més amunt). I una quint que va tenir la claca de la seva antiga i estimada colla quan va baixar… molt emotiu. Tot plegat maco de veritat.

En la darrera ronda, el fàcil, el cinc de set, paradet… tant que em prenc la llicència de dir que ja “avorreix” fer-lo (molt en broma, no em mal interpreteu). Va tenir el seu al·licient. Estrenàvem un dos, així que felicitats de nou.

Per finalitzar, dos pilars de cinc, que van servir per tancar la millor actuació que fèiem des del 2007. Per fer-vos memòria, l’any passat a la darrera actuació de la temporada (a Gràcia), es van fer els mateixos castells, però es va tancar l’actuació amb un pilar de cinc, i un intent de pilar de cinc aixecat per sota.

Per posar una nota negativa a l’actuació, es van veure massa camises granes fora de les pinyes de les altres colles, les ombres estaven massa ocupades per Xics.

En relació a les altres colles que van actuar destacar els castells treballats dels amfitrions, els Castellers de Cornellà, que van alçar dos castells amb l’agulla, que van patir d’oberts però que es van acabar descarregant. Pot ser, va faltar una mica de sang malva, però des d’aquí se’ls felicita per estar encarrilant la temporada, i sobretot se’ls anima amb el repte del cinc de set. Pel que fa a la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, tot i ser pocs efectius per fer castells de set, van poder descarregar el tres de set, llàstima de l’intent de pilar de cinc que va acabar amb el terç a terra després de rebotar a la pinya, sense majors conseqüències.

Aquí teniu l’enllaç d’una altra crònica de l’actuació de diumenge a Cornellà

En aquest altre enllaç teniu una extensa galeria de fotografies de l’actuació

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: