Els Xics al XXIV Concurs de Tarragona


Demà, més de 200 Xics ens desplaçarem cap a Tarragona per participar del XXIV Concurs de Tarragona després de sis anys sense poder-hi assistir. Hi anem amb les piles carregades i amb la millor actuació dels darrers cinc anys a l’esquena!

3d6 dels Xics de Granollers (XIV Concurs de Castells, any 1992)

El Concurs de Castells de Tarragona és una actuació de les millors colles castelleres del país que se celebra cada dos anys a la Tarraco Arena Plaça, antiga plaça de braus de Tarragona. Enguany se celebra en dues jornades, el diumenge ho faran les 12 millors colles del panorama exceptuant els Minyons de Terrassa que mai assisteixen al Concurs de Castells tot i ser una de les millors colles del panorama casteller; i demà hi actuarem les 20 restants, fent, d’aquesta manera, un total de 32 colles durant els dos dies. Entre els dos dies, 30 colles castelleres hauran actuat a la renovada plaça de braus tarragonina.

5d7 els Xics de Granollers (XXI Concurs de Castells, 1/10/2006)

El Concurs de castells és l’única diada castellera de tota la temporada en què tots els castells reben una puntuació segons la seva dificultat. El Concurs de Castells és un espectacle de primer nivell i una oportunitat magnífica de gaudir del fet casteller, una mostra cultural catalana declarada patrimoni cultural i immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Muntant pinya (XXI Concurs de Castells, 1/10/2006)

Demà les colles només actuaran en solitari si fan castells com el 3d8 o superiors i disposarem de 5 rondes per fer els nostres millors castells. Les tres primeres rondes són les habituals de qualsevol actuació i les dues darreres són per repetir en cas d’intents o per millorar. La puntuació final és la suma de la puntuació dels tres millors castells i abans de la lectura de la classificació final es faran els pilars de comiat.

4d7a dels Xics de Granollers (XXI Concurs de Castells, 1/10/2006)

Els Xics al Concurs de Castells al llarg de la història

Els Xics hem anat al Concurs de Castells en cinc ocasions. La primera vegada fou l’any 1992, quan la colla tan sols tenia un any i pocs mesos de vida. Vam començar l’actuació amb un 2d6 carregat en primera ronda i un intent de 4d7 en segona. Vam fer tres rondes més en les quals vam aconseguir descarregar el 3d6, 5d6 i 4d6a. Vam quedar a la posició 18 de 20.

Canalla dels Xics de Granollers (XV Concurs de Tarragona, any 1994)

El segon any en què els Xics anàvem al Concurs fou l’any 1994. En aquest cas vam descarregar un 3d7, seguit d’un 5d7 carregat, un intent de 4d7 i vam acabar carregant el 4d7. Vam acabar a la posició 16 de 23.

4d8 dels Xics de Granollers (XXI Concurs de Castells, 1/10/2006)

Per tercer any consecutiu anàvem al Concurs, any 1996. Vam començar amb dos intents: 4d8 i 2d7 i vam seguir l’actuació amb 4d7, 4d7a i 3d7. Vam quedar a la posició 17 de 18.

L’any 2004 tornàvem al Concurs després de molts anys sense assistir-hi. Aquesta vegada veníem amb més forces que mai i vam aconseguir descarregar el 4d8. El primer carro gros dels  Xics al Concurs de Tarragona. Vam acabar l’actuació descarregant un 5d7 i un 4d7a, la qual cosa ens va classificar en la 12a posició de 18. Aquesta és, fins ara, la millor actuació dels Xics al Concurs de Castells.

L’any 2006 repetíem la nostra millor actuació al Concurs, la de dos anys abans, descarregant el 5d7, 4d8 i 4d7a i quedant, també, en la posició 12 de 18.

4d8 dels Xics de Granollers (XX Concurs de Castells, 3/10/2004)

Enguany els Xics venim carregats d’energia i amb ganes de fer la millor actuació de la colla al Concurs de Tarragona!!!

L’antiga colla de la nostra ciutat, els Castellers de Granollers, van anar al Concurs en una sola ocasió, l’any 1982. Van fer zero punts (intent de dos pilars de 5, tres intents de 3d6 i un pilar de 4).

És l’única colla, juntament amb els Nens del Vendrell (1992), que ha fet zero punts en tota la història del Concurs de Castells. Tot i això, no van quedar últims ja que el Jurat del Concurs va desqualificar a la Colla Joves Xiquets de Valls i foren aquests els que van quedar en darrera posició.

Quatre pd4 dels Xics de Granollers (XXI Concurs de Castells, 1/10/2006)

Concurs 2012

Enguany arribem al Concurs classificats en la 23a posició de 32 colles en total qua participen al Concurs i amb dos 4d8 i dos 2d7 descarregats a més de set 5d7, set 4d7a, nou 3d7 i nou 4d7. Demà començarà la jornada castellera a les 16.30h a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona. Actuarem amb les següents colles:

Primer cicle

F1 Castellers del Poble Sec

F2 Castellers de la Sagrada Família

F3 Castellers de Sant Pere i Sant Pau

F4 Xiquets del Serrallo

D1 Xicots de Vilafranca

E1 Moixiganguers d’Igualada

E2 Castellers d’Esplugues

E3 Xics de Granollers

E4 Castellers de Terrassa

D2 Castellers de Sant Cugat

Segon cicle

F5 Nois de la Torre

F6 Minyons de l’Arboç

F7 Castellers de Badalona

F8 Tirallongues de Manresa

D3 Sagals d’Osona

E5 Colla Jove de Castellers de Sitges

E6 Bordegassos de Vilanova

E7 Nens del Vendrell

E8 Margeners de Guissona

D4 Marrecs de Salt

Foto de grup dels Xics de Granollers (XXI Concurs de Castells, 1/10/2006)

El lloc on estarem situats el podeu veure a la següent imatge:

AVUI ASSAIG ESPECIAL PRECONCURS, a les 21h a la Troca!

Per a més informació sobre el Concurs: www.concursdecastells.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: