La Jove de Vilafranca participa en la campanya electoral basca amb Bildu


Dissabte de matinada, la Jove de Vilafranca emprenia el seu primer viatge a terres llunyanes, al País Basc, en una expedició formada per 113 camises blaves de la colla, més 13 castellers dels Nois de la Torre, 12 dels Castellers de les Roquetes (colles amb qui manté una relació estreta de col·laboració) i un casteller dels Minyons de l’Arboç a títol individual. Van dirigir-se a Sopela (a 18 km de Bilbao), per participar en dos actes electorals (un dissabte a la tarda i un diumenge al migdia) organitzats per EH Bildu.

Dissabte a la tarda van actuar davant de 12.000 persones, sense que la seva actuació s’hagués anunciat. Van actuar sobre la pista Bizkaia Plaza del BEC, in hi van aixecar un quatre de set en què hi pujaven tres castellers de tronc dels Nois de la Torre.

Prèviament, al migdia, havien fet un assaig amb muntatge de pinya inclòs, amb la qual cosa cada castellera sabia exactament quina posició ocuparia. Al final de la prova, al Jove va muntar el quatre de set pas a pas, amb una càmera que filmava des de l’aire tots els passos de la seva construcció, des de la quadratura dels baixos, la col·locació de contraforts, agulles, primeres mans, etc. El públic va ser convidat a tancar la pinya. Les imatges es podien seguir en pantalla gegant. Quan l’enxaneta el coronava, es van desplegar del sostre del pavelló una estelada i una ikurrinya.

La sortida a la pista va ser espectacular. Els castellers van sortir per dues portes laterals en quatre fileres, dues de les quals van anar pels laterals i dues més pel passadís central. En aquestes dues fileres centrals, la canalla de la Jove portava una ikurrinya i una estelada i la colla i seguidament tot el pavelló es van posar a corejar el crit d’independència a la manera catalana.

L’endemà, el simbòlic castell, va ser portada d’alguns diaris com ara La Razón i El Mundo, va sortir a pàgina 2 de Gara, a més d’aparèixer a televisions com ETB, TV3, TVE i Antena 3. L’actuació dominical de la colla es va haver de traslladar al pavelló de Sopela on havien dormit, a causa de la pluja. Per megafonia el president de la colla, Manel Trias, va agrair en català i euskera el fet d’estar allí i va fer una breu introducció als castells, per donar pas a una actuació que va ser de castells de sis: quatre de sis amb agulla, intent desmuntat per indecisió de la canalla de tres de sis aixecat per sota, torre de sis, tres de sis i dos pilars de quatre amb les corresponents banderes desplegades per les enxanetes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: