Cornudella homenatja els Brivalls 30 anys després del seu moment àlgid


Durant gairebé 10 anys (1976-1985), Cornudella de Montsant va comptar amb una colla castellera, els  Brivalls de Cornudella. Fa 30 anys, el dia 1 de novembre de 1982, van carregar el 3d7, la màxima fita assolida per la colla.

Part de la colla castellera “Brivalls de Cornudella”, en una foto a la Plaça de la Vila, en una data no concretada, possiblement en la segona meitat dels anys 70. (Foto: Jesús M.Tibau)

Ara fa uns mesos, uns joves del poble van pensar que valia la pena commemorar aquest aniversari i recuperar la memòria de la tradició castellera que hi havia hagut al poble i fer un homenatge als Brivalls. David Pallejà i Alba Cornudella s’han afegit a la recerca que des de feia temps desenvolupava l’etnòleg Salvador Palomar sobre el fet casteller al Priorat. Tot plegat ha permès recollir la història i significació que va tindre aquesta colla que va sorgir en una petita localitat d’una comarca d’interior i sense una tradició històrica castellera.

3d6 dels Brivalls, Concurs de Tarragona de 1982 (Imatge: Joan Alfons Gomis)

El proper 1 de novembre, coincidint amb el 30è aniversari d’aquest castell i, també, amb la data en què la colla celebrava el seu dia, s’encetaran un seguit d’actes d’homenatge.

3d7 carregat dels Brivalls a Cornudella, màxima fita assolida al llarg de la seva història (1 de novembre de 1982)

A la 1 del migdia, davant de l’Ajuntament, els Amics dels Brivalls faran un pilar d’homenatge i altres construccions. A continuació s’inaugurarà l’exposició “Brivalls de Cornudella: una dècada de castells al Priorat”, que es podrà visitar fins al 4 de novembre a la sala d’exposicions municipal. A les 7 del vespre, al local La Renaixença, es projectarà un audiovisual inèdit dels Brivalls del 1976 i un mostrari de fotografies de la colla.

Pilars dels Brivalls, agost 1980, Cornudella. (Imatge: Joan Alfons Gomis)

Els actes han estat organitzats pels Amics dels Brivalls de Cornudella, amb la col·laboració de Carrutxa i el suport de l’Ajuntament de Cornudella de Montsant.

Font: CCCC

Anuncis

2 Responses to Cornudella homenatja els Brivalls 30 anys després del seu moment àlgid

  1. Retroenllaç: Els Brivalls de Cornudella (1976-1985) protagonitzen el calendari de Carrutxa « El Pati digital

  2. Retroenllaç: Els Brivalls de Cornudella, quarta colla en formació admesa per la CCCC | El Pati digital

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: