Adhesió de l’Ajuntament de Granollers al document “valors dels castells”


El ple de l’Ajuntament de Granollers s’ha adherit aquest dimarts al vespre, a proposta dels Xics de Granollers, al document de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya que exposa els valors socials del fet casteller, com són el treball col·lectiu i la cooperació, el respecte mutu, la cohesió i integració social, la solidaritat, el compromís, i l’esperit de superació. D’aquesta manera, l’Ajuntament es compromet a treballar en la difusió i respecte d’aquests valors.

L’adhesió ha estat aprovada per tots els grups municipals: PSC, CiU, PP, Acció Granollers i ICV-EUiA. Granollers és un dels primers municipis de Catalunya, després de Tarragona i Barcelona, per exemple, que es fa seu un document que exposa la necessitat de garantir la continuïtat d’una activitat cultural i de lleure no consumista, com és l’activitat castellera, que, a més de potenciar mundialment el patrimoni i cultura de Catalunya, aporta uns valors que són ben rebuts per a la ciutadania catalana.


Amb aquesta adhesió, Granollers promou la difusió dels castells i la protecció dels valors propis dels castells, reconeguda per la UNESCO com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat. Segons el document, les colles castelleres promouen el civisme i fonamenten valors de contingut pedagògic, positius especialment per a la canalla. També esmenta la tasca de cohesió social i d’integració, sobretot de persones nouvingudes, que un cop dins la colla es relacionen i comprenen millor “els trets propis i els costums de la societat catalana”.

Font: NacióGranollers.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: