Crònica de la Diada d’hivern dels Emboirats de la UVic


Amb l’arribada del fred i la finalització de les temporades per a la majoria de les colles convencionals, ha arribat el temps de les diades preuniversitàries  I la primera es va celebrar el passat 22 de novembre al Campus Miramarges de la UVic (a banda, també es va celebrar la diada de Marracos de la UdL a Lleida).

Aquest inici de temporada es va iniciar amb un pilar de 4 per part de les colles que hi assistien: els Emboirats de la UVic, els Arreplegats de la ZU, els Xoriguers de la UdG i els Passerells del TCM.

4d7 dels Arreplegats (Fotografia de Xènia Vilardell)

La primera ronda la va obrir la colla amfitriona, els Emboirats, amb un 4d5 amb pinya que demanava un pis més. A continuació, els Passarells van voler encetar la diada amb un dels seus castells habituals la temporada passada, el 3d6. Aquest va anar bé fins a la carregada però quant l’enxaneta va fer l’aleta el castell es va ensorrar pels pisos superiors. Això va perjudicar notablement el programa amb el que venien a Vic En el seu torn, el de Girona, van fer un id5d6 amb aixecadors ja col·locats i, a partir d’aquí, la diada es va haver d’aturar a causa de la marxa de l’ambulància. Un cop es va tornar a normalitzar la diada, els Arreplegats van alçar el 3d6xs clavat i amb unes aixecades ben compassades i, de nou, els de Girona van descarregar sense complicacions el 5d6 intentat anteriorment.

3d6 carregat dels Passerells (Fotografia de Xènia Vilardell)

A segona ronda, el Emboirats van fer el seu màxim castell, el 2d5, un castell amb molts canvis a tots els pisos, però que tot i així es va descarregar amb solvència i seguretat. A continuació els de Mataró van descarregar el 2d5 un pèl estirat de dosos. Va ser el torn per Xoriguers que van plantar un magnífic i segur 4d7, el mateix que ara fa un any havia quedat en carregat. Així va esclatar l’eufòria dels blaus, demanant l’agulla al mig. Per últim, els de la ZU també van alçar el 4d7 més nerviós de l’habitual i amb una de les rengles més entrada que la resta.

2d5 dels Emboirats (Fotografia de Xènia Vilardell)

A tercera ronda els de vermell van tancar amb el 3d5 amb pinya nerviós i massa tancat. Els Passerells van descarregar el 4d5 net amb uns dosos particularment grans, però molt parat. Va ser el torn del castell gros de la ronda i els Xoriguers van deixar bocabadats a tots els assistents amb el 3d6xs, el qual van defensar fins a l’última aixecada ja que les anteriors havien resultat vertaderament complicades a causa de les males mides que presentava el castell. Per últim, els de Barcelona van descarregar sense masses complicacions un 5d6 força renovat a tots els nivells.

A ronda de pilars cal destacar el pilar de 5 de Xoriguers, molt defensat per part del segon i descarregat gràcies a la gran finura de la pujada i baixada de tots els components d’aquest. Arreplegats va finalitzar amb un pd4xs i tant Emboirats com Passerells, amb un pd4.

pd5 dels Xoriguers (Fotografia de Xènia Vilardell)

Com ja és habitual, aquí no va acabar la diada i les colles es van traslladar a el local La Central, on es va sopar i es va poder gaudir de animació.

Foto de grup dels Emboirats

EMBOIRATS: Pd4,4d5, 2d5, 3d5, Pd4

PASSERELLS: Pd4, 3d6c, 2d5, 4d5n, Pd4

XdG: Pd4, id5d6, 5d6, 4d7, 3d6s, Pd5

AZU: Pd4, 3d6xs, 4d7, 5d6, Pd4xs

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: