L’emoció dels castells, des de dins


Els Castellers de la Vila de Gràcia elaboren un clip que trasllada a l’espectador les sensacions que es viuen a l’hora de bastir una construcció.

L’equip audiovisual dels Castellers de la Vila de Gràcia va fer públic dijous un vídeo que està causant furor a les xarxes socials. Enregistrat amb una càmera GoPro, mostra la formació de la pinya, com un “segon” es col·loca a lloc, quina visió tenen els baixos des de dins de la construcció, quines sensacions es viuen quan una torre trontolla…

El clip, d’uns 2 minuts de durada, és un resum de diverses actuacions que els gracienc han fet durant l’any. “En total, hi deuen aparèixer una desena de castells filmats, per bé que la idea és que sembli que es forma un sol castell“, explica Martí Urgell, un dels impulsors de la filmació.

La idea del vídeo va sorgir en el moment que un membre de la colla es va comprar la càmera -preparada per a situacions extremes com ara l’escalada, el paracaigudisme o el windsurf- i va voler aplicar-la al món casteller. Per bé que el programa Quarts de 9 de TV3 ja l’havia utilitzat per mostrar algun detall d’alguna actuació, els graciencs han elaborat una narració audiovisual que transmet les emocions de la plaça.

Malgrat que la CoPro és una càmera molt petita i versàtil, es va optar per no col·locar-la ni a l’anxeneta ni a cap dels membres del tronc per evitar que molestés la canalla o els castellers que pujaven, i evitant així posar en perill l’estabilitat del castell. “L’any vinent, valorarem si la posem més amunt”, exposa Urgell.

Font: Nació Digital

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: