Torna el Quinto de Nadal Solidari dels Xics de Granollers


Quan s’acosten les festes nadalenques s’acosta el Quinto de Nadal Solidari dels Xics de Granollers!

Enguany és la quarta edició del Quinto, un acte nadalenc que any a any ha anat ocupant un lloc en les agendes dels Xics i dels granollerins i granollerines.

Quinto 2012 (cartell)

Què és el Quinto?

El Quinto és un joc típic de les dates nadalenques. La seva mecànica és semblant a la del bingo ja que cada jugador  té una carta amb tots els números de l’1 fins el 90, amb una distribució diferent dels números per cadascuna, i consisteix a marcar els nombres que el lloro va cantant. Allò que diferencia aquest joc del bingo és que la persona que canta els números, anomenada lloro, ho fa amb dites i acudits ja siguin tradicionals o adaptats al temps en què es juga i així, dóna un toc d’humor i converteix el joc en una festa. Al Quinto dels Xics alguns dels nombres fan referència a motius castellers.

Edició 2011

Edició 2011

Com hi puc participar?

La millor manera de col·laborar amb el Quinto és venir, el dia de Sant Esteve, a les 19h a la Troca a la sala l’Aplegador (sala d’assaig dels Xics) i jugar al Quinto. Els preus dels cartrons són de 0,5€ i, en alguns casos fem “Quintos especials” a 1€ el cartró. Una altra manera de col·laborar és, si tens un comerç, oferir qualsevol producte per tal d’incloure’l a les nostres paneres. En aquest cas posa’t en contacte amb nosaltres: elpati@xics.org

Edició 2011

Edició 2011


Amb qui col·laborem enguany?

Des de la segona edició, part dels beneficis del Quinto es destinen a alguna associació de la ciutat sense ànim de lucre que ajudi a les persones més necessitades. Enguany donarem part d’aquests beneficis a ÀfriCat, una associació oberta a totes aquelles persones que tenen l’ambició de treballar en xarxa per la interculturalitat i el desenvolupament dels països empobrits. Són una entitat no governamental, laica i independent de tota organització política o sindical.

Nous camps de regadiu instal·lats a Mballocounda gràcies a ÀfriCat (gener de 2012)

Què puc guanyar?

Hi haurà entre 9 i 12 quintos i plenes i són paneres amb diversos productes: alimentaris, cosmètica, roba, fotografia, esport i… moltes sorpreses més! A més durant tot el Quinto podràs disposar de servei de barra a preus MOLT POPULARS i ganyips i caramels gratuïts!

T’HO PERDRÀS…?

T’ESPEREM EL DIA DE SANT ESTEVE A LA TROCA, QUE NO HI CÀPIGA NI UNA AGULLA!

Edició 2011

Edició 2011

Anuncis

One Response to Torna el Quinto de Nadal Solidari dels Xics de Granollers

  1. Retroenllaç: Èxit de participació en la quarta edició del Quinto de Nadal « El Pati digital

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: