Que no faltin productes castellers a la carta als Reis!


Avui us volem fer diverses propostes de productes castellers que podeu incloure a la carta als Reis i, si us heu portat bé, tindreu sort i us ho portaran a la nit de Reis.

Comencem amb els productes pels més petits de la casa:

CASTELLERS és un joc de taula creat pel dissenyador alemany Reiner Knizia, editat per Devir i els seus dibuixos estan fets pel dibuixant i il·lustrador català Bié.

Al joc trobem una breu introducció al fet casteller acompanyada de diferents dibuixos mostrant les diferents part del castell i explicant el lema casteller: “Força, equilibri, valor i seny”, i els seus components són 66 castellers (peces de fusta), 2 fulls d’adhesius pels castellers (que són de color vermell, blau fosc, blau cel, lila, verd i blanc), 12 peces de pinya, 2 fitxes de bonificació, una bossa i un reglament.

Poden jugar de 2 a 4 persones, en torns, seguint el sentit de les agulles del rellotge, amb una durada aproximada de 30-45 minuts. Segons el número de jugadors, aquests han de procurar ser els primers en aconseguir els “castells vàlids”: 2 jugadors-4 castells vàlids, 3 jugadors-3castells vàlids, 4 jugadors-2 castells vàlids.

La partida s’inicia agafant 2 fitxes de la bossa per a formar la colla inicial. Per a aconseguir la resta de “castellers”, cada jugador, en el seu torn, té la possibilitat de realitzar 2 accions (iguals o diferents) per a aconseguir-los: reclutar un casteller (agafar un casteller de la bossa), aixecar un castell (escollir un casteller de la colla i afegir-lo a un dels castells), i canviar un casteller i augmentar un castell (canviar un o més castellers de la pròpia colla i passar-los a la colla de qualsevol altre jugador, i a canvi, el jugador que té el torn pot escollir un casteller de la colla d’aquest altre jugador i cal que el faci servir per a crear un nou castell o augmentar un altre, mai afegir-lo a la pròpia colla).

Per a construir els castells, cal seguir unes regles: només un color per castell, un nivell darrera d’un altre i números ascendents (el casteller que es col·loca sobre un altre ha de tenir un número més alt que el que té a sota, i la numeració va de l’1 al 7).

En el joc també hi ha la caiguda d’un castell (fer llenya), que ocorre quan reclutes un casteller de la bossa, treus un casteller blanc i el col·loques a la teva colla, però si tens algun castell començat has d’escollir el casteller de més valor i retornar-lo a la colla.

En acabar la partida, cada jugador compta els punts dels seus castells per a saber qui és el guanyador. En castells vàlids, castellers amb fons blau=2 punts, castellers normals=1 punt i restar 1 punt per cada base emprada. Els castells no vàlids no puntuen però s’ha de restar 1 punt per cada base utilitzada. Les fitxes de bonificació se li donen al jugador que tingui el castell més alt i al que tingui el castell més ample. El jugador que té més punts és el que guanya, però en cas d’empat, guanya el jugador que tingui el casteller blanc en el nivell més alt.

castellers devir 3

PIT I AMUNT és el joc de taula casteller creat el 2010 a la ciutat de Valls. Aquesta iniciativa creada des del propi Ajuntament i la Regidoria del Barri Antic de la ciutat, i que formà part dels programes de dinamització social i econòmica de la Llei de Barris, va sorgir de la iniciativa i pensament de noves formules per a potenciar el comerç al Barri Antic de Valls.

Per a obtenir aquest joc, barreja entre Monopoly i Trivial, els ciutadans havien de fer compres a qualsevol dels 114 comerços adherits on se’ls hi entregarien els sobres (dividits en 4 sèries) i finalment anar a Ca Mercadé (oficina del Barri Antic) a recollir la resta del joc (caixa i taulell).

Al joc de 200 preguntes de temàtica castellera i d’història vallenca (patrimoni, tradicions, cultura, gastronomia), les caselles són els carrers del centre històric de la ciutat, l’”eurocalçot” és la moneda, i en comptes de cases hi ha construccions castelleres.

Trencaclosques ELS CASTELLERS va ser creat per Edicions El Mirador, editora de la ja desapareguda revista L’Enxaneta, revista comarcal que explicava i donava informació del fet casteller al Baix Llobregat. El dibuix d’aquest trencaclosques de 48 peces, de 40 x 29,5 cm i dirigit a nens i nenes entre 3 i 8 anys, va ser fet pel dibuixant de còmic Vicenç Pañella, i a la capsa s’hi explicava l’origen del fet casteller.

El NAN CASTELLER és un joc de construcció que es caracteritza per l’estabilitat i els angles rectes de les seves peces. Aquestes dues característiques permeten als més petits endinsar-se en les tècniques d’apilar-los i encaixar-los per obtenir estructures i escenaris diversos fomentant així la seva imaginació.

El Nan Casteller trasllada la complexitat dels castells al món de la joguina, oferint la possibilitat de recrear models reals de castells i ajudant-nos a entendre, aprendre i estimar una mica més aquesta llarga tradició.

A la vegada, però, el Nan Casteller ofereix un repte diferent i especial per als més grans. El Nan Casteller et proposa l’estimulant objectiu de construir castells de diferents alçades i complexitats basats en models reals que es construeixen en l’actualitat.

CASTELLERS FETS A MIDA, és un joc, per petits i grans. Proporcionen un producte fet a cas, a a la nostra terra, i un tracte personal. No tindrem cap casteller igual, ja que es faran segons la demanda dels clients, de la colla que vulgui o del color que esculli.

El disseny senzill i únic, i vol arribar a tothom, tant si s’és casteller com sinó. Les peces tallades una a una i pintades a mà donen un tracte molt especial al producte.

Els llibres són molt bons articles per posar a la llista als Reis, en aquest cas us aconsellem que visiteu la nostra Biblioteca Castellera on trobareu moltes propostes per aquestes festes.

Passem a la secció de roba:

AMUNT DISSENY és una empresa es dedica a dissenyar i vendre samarretes castelleres a més de fundes per als cascs de la canalla. Podeu trobar diversos models i es poden comprar a la seva botiga online.

Al web PRODUCTES DE LA TERRA podeu trobar també molts productes castellers: samarretes, xapes, tasses, faldilles, bodys per als més menuts, etc.

Xamarretes.cat també tenen un disseny de samarreta casteller.

Al web SAMARRETA.CAT també ho podeu trobar un altre model de samarreta.

A la botiga online del diari ARA també podeu trobar un model de samarreta de màniga curta pels infants.

Uns altres possibles regals són els complements:

La joieria Ayuso ens proposa unes arracades castelleres.

Seguint amb les joies tenim una altra original proposta una Enxaneta de plata feta per Joies Mercè Martí.

artdbcn ens proposa diversos complements: samarretes, xapes, penjolls i tasses.

Finalment també us proposem algun DVD casteller per posar a la vostra llista als Reis.

Esperem que hagueu sigut bons i us portin tot allò que demaneu! SORT!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: