Els Brivalls de Cornudella (1976-1985) protagonitzen el calendari de Carrutxa


Amb el títol Deu anys de fotografies de castells al Priorat, l’associació cultural Carrutxa ha impulsat un calendari per al 2013 amb imatges de l’única colla castellera que ha existit a la comarca: els Brivalls de Cornudella. Creada l’any 1976, es va mantenir en actiu fins a mitjan 1985 i va tenir com a sostre el 3 de 7 carregat. Aquest calendari mostra algunes fotografies de l’exposició “Brivalls de Cornudella: una dècada de castells al Priorat”, presentada a la població durant els actes d’homenatge a la colla el mes passat i que principalment provenen del Fons Brivalls dipositat a l’Arxiu Municipal de Cornudella. Aquestes imatges es complementen amb d’altres aplegades per Carrutxa.

L’acte de presentació pública es farà el proper 23 de desembre a la 1 del migdia, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Cornudella. El calendari es pot adquirir al preu de 6 € a l’Estanc de Cornudella de Montsant, a la llibreria Gaudí de Reus  o a la seu de l’entitat (correu@carrutxa.cat).

Fotografia dels Brivalls de l’any 1979, tres després de la seva creació.

La trajectòria dels Brivalls en el darrer quart de segle XX al Priorat constituí una experiència singular tant en l’àmbit local com pel que suposà de difusió i apropament del fet casteller a moltes poblacions en un moment en què els castells encara no havien iniciat el període d’expansió i presència pública en què es troben en l’actualitat.

La publicació es vincula a una línia de recerca amb recuperació de fotografies del passat com a eina de coneixement i de documentació etnogràfica, un treball que ha possibilitat l’edició de nou calendaris, a més de la realització d’exposicions, projeccions i xerrades. Enguany, el calendari es fa amb la col·laboració dels Amics dels Brivalls, col·lectiu de la població de Cornudella que promou els actes d’homenatge de la colla durant aquest 2012-2013, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornudella i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

3d7 carregat dels Brivalls a Cornudella, màxima fita assolida al llarg de la seva història (1 de novembre de 1982)

Font: CCCC

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: