Més de 9.000 castells durant el 2012


Se’n planten 1.100 més que el 2011, alhora que el percentatge de caigudes continua baixant, reduint-se fins al 3%, i cada cop es creen més i més colles.

Les colles castelleres d’arreu del país van aixecar durant l’any passat un total de 9.357 castells, segons les dades de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, batent el rècord de castells plantats en una temporada: 8.200 l’any 2011. A més, el percentatge de caigudes també ha estat el més baix de l’era moderna, reduint-se fins al 3% de les construccions aixecades.

El 4d8 descarregat al Concurs de Tarragona del 2012 pels Xics de Granollers. Foto: Mari Ortiz

Durant el 2012 també s’ha superat el màxim històric de colles adherides a la coordinadora, arribant a un total de 66 -comptant-hi les cinc universitàries-, essent 63 el màxim assolit fins el moment: 63 l’any 2003, tot i que en aquell moment algunes estaven inactives. A més, ara per ara també hi ha fins a vuit projectes de noves colles arreu del país, en diferents estadis de desenvolupament.

També s’ha incrementat el nombre d’actuacions, que gairebé han arribat al miler (964), fins a 140 més que l’any anterior i 400 més que el 2008.


Quant a la qualitat dels castells que s’han pogut veure, durant el 2012 pràcticament es van alçar tots els grans castells que composen el repertori actual, excepte el tres de deu i el tres de vuit aixecat per sota. A més, per primer cop, sis colles van fer castells de “gamma extra” en la mateixa temporada, i tres colles més van alçar castells de nou pisos. El rècord també s’estén a les colles que han fet l’aleta en castells de vuit pisos, arribant a un total de 28 (per 24 el 2011 i només 20 el 2010).

Podeu veure dades més completes i gràfiques en el PDF adjunt.

Font: NaciólaFlama.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: