Evolució positiva de del tant per cent de castells descarregats també al Concurs


El Concurs de Castells de Tarragona ha evolucionat en positiu  els resultats ho confirmen. Una dinàmica que també es reflecteix en el tarannà de les colles durant tota la temporada. Descarregar els castells ja no és tant sols la fita sinó una condició indispensable.

En la darrera edició, la del 2012, el nombre de castells descarregats va marcar una xifra rècord tant en el nombre absolut com en el percentatge. És evident que el nombre absolut recull una major presència de colles, però també augmenta les possibilitats. El percentatge de castells assolits i descarregats marca la diferència. En les darreres set edicions (2000-2012) s’ha passat del 58% de castells descarregats al 75%. Els intents amb llenya han baixat del 22% al 6%. Unes xifres que confirmen l’evolució positiva cap a l’efectivitat i cap el seny.

El Concurs del 2000 va tenir el pitjor resultat en caigudes d’aquesta sèrie. Dels 76 castells provats van fer llenya 29 (12c+17i), un 38% dels portats a plaça.  En les següents edicions hi ha una tendència a la baixa de castells fallits, a excepció del 2010 que repunta. Del 22% de llenyes abans de l’aleta del 2000 es passa al 6% de la darrera edició.

Concurs 2000 (dades en %)

El XXIVè Concurs de Castells de Tarragona assoleix uns registres que contradiuen la teoria de que aquesta és una cita amb major risc de patir caigudes.  Dels 118 castells enlairats a la TAP el 2012 és van completar 88 (75%) i 14 més van ser carregats (12%). Sumant un 86% d’aletes possibles. Les llenyes, entre carregats i intents caiguts, van ser 21 (18%). Van caure un 20% menys de castells que a l’edició 2000.

Concurs 2012 (dades en %)

Font: @bloccasteller

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: