Més informació sobre la primera actuació castellera a Granollers


Fa uns mesos vam presentar-vos un treball d’investigació que vam fer sobre la primera actuació casteller a Granollers, l’any 1932. Fruit d’una fotografia vam estirar fils per tal de descobrir de quina colla es tractava.

4d7 dels Xiquets de Valls (publicació La Gralla del 4 de setembre de 1932)

Bé doncs, avui us en podem donar més detalls ja que hem aconseguit una altra foto. En aquest cas es tracta d’una fotografia de grup dels castellers que van venir a Granollers aquell setembre de 1932.

Scan0001

Aquesta foto era completament desconeguda i la va adquirir per internet un graller de Torredembarra l’any 2008 que posteriorment va donar una còpia a en Pere Ferrando. D’ençà de la presentació de la seva obra, en Pere Ferrando ens va comentar que tenia aquesta fotografia i ens l’ha fet arribar.

Així mateix, ens ha fet arribar un fragment de la Veu de la Colla Vella on apareix un article que parla de la visita dels Xiquets de Valls a Granollers. En aquest enllaç podeu trobar el fragment de la revista digitalitzat.

Cal destacar a més, que entre els castellers presents a la foto de davant de l’Ajuntament de Granollers de l’any 1932 hi ha en Cisco Vendrell, casteller de la Colla Vella i dels Xics de Granollers que ens va deixar fa uns quants. Havia estat enxaneta a la Colla Vella i per problemes de salut va canviar de residència i va venir a viure a Granollers. A Granollers va entrar a formar part dels Xics de Granollers. Una figura entranyable de la colla que mai oblidarem.

Qui sap si el primer enxaneta que feia una aleta a la Plaça de la Porxada en tota la història l’any 1932, anys més tard, i probablement sense saber-ho, es convertiria en un dels castellers més carismàtics de la colla castellera de la ciutat…?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: