L’espectacle casteller ha començat!


A Tarragona ja tornen a sonar les gralles de les colles castelleres. Tot i que els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo ja van tornar fa uns dies als assajos, el passat divendres ho van fer les dues colles grans, la Jove i els Xiquets de Tarragona. Liles i matalassers han tornat a la feina amb una temporada per davant plena de reptes i il·lusions. Una temporada que, com a mínim, volen que sigui igual que la passada, la millor de les seves respectives històries.

L’any de les manilles liles?

La Jove, amb Jordi Sentís novament al capdavant, té per davant un any de feina intensa si vol mantenir el nivell i fer un pas més. La feina a assaig és vital per mantenir el potencial d’una colla que aspira a més. Després d’aconseguir l’any passat l’anhelat 5d9f, enguany un dels objectius és atacar els castells amb manilles. És la dimensió desconeguda per la colla, i caldrà fer una important feina al pati d’assaig setmana rere setmana.

9d8 de la Jove de Tarragona (Diada del primer diumenge de Santa Tecla a Tarragona, 16/0972012). Fotografia de Neus Baena

Però aquest no és l’únic ni el més important objectiu. Els liles hauran de treballar dur per consolidar les estructures de 9 pisos. La incògnita és si tornaran a apostar pel 5d9f o el 9d8, les dues estructures que la passada temporada els va convertir en colla de gamma extra. Sentís i el seu equip, en part renovat, han de ser capaços de començar la temporada on la van acabar i fer el pas endavant necessari que segur demana la colla. Algun dubte de que ho aconseguiran?

Veurem un 5d9f matalasser?

Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, tornen a la feina amb l’eslògan ‘Te’n recordes? Tot té un principi’. Recordeu aquell intent desmuntat de 5d9f a la diada de Tot Sants de Vilafranca? D’allà parteix la temporada d’una colla que vol continuar fent història. Com deia fa uns dies el seu cap de colla, Roger Peiró, ara ja no és cap secret que els matalassers fan castells de 9. Ara han de treballar per mantenir-ho i superar-ho.

Perquè aquest no pot ser l’any del 5d9f dels del carrer Santa Anna? L’objectiu és ambiciós, si, hi estem d’acord. Però la colla té potencial, té cada dia més camises i, sobretot, en té moltes ganes. Pot fer-ho! La feina al pati d’assaig serà vital per convertir també aquesta temporada en la millor de la seva història. La tripleta és el sostre de la colla. Tornar-la a fer no serà pas fàcil, serà tot un repte. Si ho aconsegueixen, ja estaran contents. Però i si fan un pas més? I si miren més enllà?

Intent desmuntat de 5d9f dels Xiquets de Tarragona (Vilafranca, Tots Sants 2012)

L’espectacle ha començat. Les colles grans amb reptes ambiciosos i les colles petites amb reptes igual d’ambiciosos. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, amb moltes camises al pati d’assaig, treballaran per consolidar les estructures de set i mig i els Xiquets del Serrallo intentaran consolidar les estructures de set. Les ganes i les il·lusions hi són. Veurem novament una gran temporada castellera de les colles de Tarragona? S’accepten apostes!

Font: Fet a Tarragona

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: