La colla castellera de Salou suspèn la seva activitat per falta d’integrants


En plena expansió del món casteller a tot Catalunya, la colla La Global de Salou s’ha vist obligada a suspendre la seva temporada per falta d’integrants. L’entitat compta actualment amb només set membres, xifra insuficient per desenvolupar la seva activitat. «La colla està en stand by per manca de recursos humans. Amb els que som no podem actuar ni assajar », explica José Martínez, president d’aquesta agrupació, que aclareix que econòmicament la colla està sanejada.

3d6 de la Global (6/02/2011)

La Global s’ha debilitat per la marxa d’alguns dels seus integrants fora de Salou o a altres colles. «Molts dels nostres integrants eren immigrants que han hagut de tornar als seus països o emigrar a altres llocs perquè aquí no trobaven treball», apunta Martínez. La colla va ser creada el 25 de març de 2009 per persones de diferents nacionalitats: d’Argentina, Brasil, Costa Rica, Senegal, Alemanya, Anglaterra, França o el Marroc.

4d6 de la Global

Per atraure nous membres i poder seguir endavant, la colla va impulsar a principis d’aquest any un taller gratuït per donar a conèixer els castells entre els més joves, dins el programa Carretera i Manta de Cambrils, Vila-seca i Salou. «Era l’última esperança que teníem, però no es va apuntar ningú i hem decidit abandonar definitivament», explica Núria Òdena, cap de canalla de la Global.

Els membres que queden a la colla també s’han plantejat unir-se a altres colles per continuar amb la seva afició. «Estem pendents a una possible tornada dels Xiquets de Vila-Seca per veure si podem fusionar o incorporar-hi», assenyala Òdena.

Foto de grup de la Global de Salou

Disposats a tornar

La Global, de fet, confia en reprendre la seva activitat l’any que ve. «Necessitem comptar amb quaranta o cinquanta persones que visquin aquí tot l’any i es comprometin a venir als assajos i les actuacions. Ens és igual que estar a Cambrils, Vila-Seca o Salou, el que volem és seguir fent castells, que és la màxima expressió de la cultura tradicional catalana », sosté Martínez.

Durant els seus quatre anys de vida, la colla salouenca va aconseguir aixecar castells de sis i sis i mitjans. «La nostra millor actuació va ser el 11 d’agost de 2011, durant la Festa Major d’Estiu de Salou, quan descarreguem tres castells de sis», recorda Òdena.

4d5 de la Global

La Gobal va mostrar el seu potencial en diferents punts d’Espanya-Catalunya, Andalusia, Terol o Alacant-i va viatjar en un parell d’ocasions a França. «Han estat quatre anys molt intensos, amb molta il·lusió, pel que hem pres molt. Amb només vint o trenta persones érem capaços d’aixecar castells de sis amb seguretat per als nens », conclou Martínez.

Font: Diari de Tarragona

Anuncis

One Response to La colla castellera de Salou suspèn la seva activitat per falta d’integrants

  1. Josep Maria Martinez says:

    Una pena!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: