Crònica de l’actuació a la Fundació “Don Caballo”


Data: 6 d’abril de 2013

Lloc: Hípica Don Caballo (Vilanova del Vallès)

Colles: Castellers de Caldes i Xics de Granollers

Castells Xics: 2 p4 d’inici, 3d7, 4d7, 5d6, 2d6 i 2 p4 de cloenda

Castells de l’altra colla:

Castellers de Caldes: p4aps d’inici, 4d7id, 4d7id, 4d6a, 3d6aps, 3d6 i p4 de cloenda

Amb poques paraules:

UNA ACTUACIÓ DE “BARRI” AMB CASTELLS DE SET I FIGUERETA. A L’ASSAIG JA PORTEM DUES TORRES DE SIS NETES DESCARREGADES I HEM TORNAT A COL·LOCAR L’AIXECADOR EN EL QUATRE DE SET NET.

Aspectes a destacar

 • Plantem dos castells de set en una actuació de petit format.

 • Puja tota la canalla.

 • Tots els castells amb quints (en posició de quarts).

Aspectes a millorar

 • Un pèl lenta.
 • Ambient fred.

Anàlisi

Després d’un dia intensament plujós no van faltar camises granes a l’hípica Don Caballo de Vilanova del Vallès. Altres anys els Xics havíem realitzat un taller en la celebració de la festa d’aniversari de l’hípica. Aquest cop els organitzadors van voler portar castells i no només això sinó que es van poder veure dues colles a “plaça”. Per fer-nos més còmoda la plantada de castells ens van posar unes estores sobre el terra enfangat. La pluja del matí i els núvols amenaçadors van fer que el públic no fos molt abundant però segur que els que es van arriscar a quedar-se van poder gaudir de bons castells.

2pd4 (Vilanova del Vallès, 6/04/2013)

Per obrir l’actuació vam fer dos pilars de quatre un amb premi, ja que una de les enxanetes (tot i no ser habitual en aquesta posició) feia anys. El primer castell que vam fer va ser un tres de set, paradet paradet, un altre cop es va poder veure la part de dalt d’un possible tres de vuit, i el que semblar perfilar el pis de terços. Després de les baixes i d’alguns dubtes sembla que es comença a tenir una alineació clara dels pisos de segons, terços i quints…ara poder falta lligar els quarts. Es va estrenar una enxaneta ben petita, o sigui que queda un pom de dalt lleuger. El castell va pujar, però una mica obert entre la rengla i la plena, però no es va deformar. Cal acabar de lligar els terços i els segons.

3d7 (Vilanova del Vallès, 6/04/2013)

El segon castell va ser el quatre de set, on es va fer una mica de barreja de terços del possible quatre de vuit i els que si que serien el quints. Sembla que ja hi ha una aposta ferma per rejovenir definitivament el pis de terços, tasca pendent des de fa una pila d’anys. Sempre fa molta il·lusió veure com la canalla es fa gran i amb ella els castells. El castell va ser una roca, la canalla fineta i somrient, i els quints amb molt bona mida. També es va veure un pom diferent adaptat a l’actuació i sobretot al que semblava un objectiu de l’actuació: fer pujar a tota la canalla.

4d7 (Vilanova del Vallès, 6/04/2013)

Per la segona part de l’actuació es van reservar els dos castells de sis (i mig), trencant així l’actuació habitual de tres castells i pilars. El primer, va ser el cinc de sis, ideal per estrenar aixecadora i enxaneta. I per últim la cirereta del pastís, la torre de sis prova de foc pel nou pom i els nous terços. Amb un segon que es va colar a falta de l’habitual. No va presentar cap problema, més aviat una sorpresa molt agradable: tornar a veure una figuereta grana a plaça. Podríem dir que no tenim prou dits a les mans per comptar els anys que feia que no es veia aquesta figura als Xics (potser exagero). Estrena en aquesta posició i a sobre figuereta, fantàstic, a més amb la complicació d’haver-se de treure el casc!!

Figuereta del 2d6 (Vilanova del Vallès, 6/04/2013)

Per tancar l’actuació dos pilars de quatre per no deixar ni un nen sense castell.

2pd4 (Vilanova del Vallès, 6/04/2013)

L’altra colla

Sembla que el fred i la humitat van afectar més del compte a l’altra colla que ens va acompanyar. Els Castellers de Caldes van començar molt bé amb un pilar de quatre aixecat per sota, però van continuar l’actuació amb dos intents desmuntats de quatre de set. Aquest any ja han fet castells de set, i l’any passat van acabar amb un molt bon registre de castells d’aquest nivell. Van acabar fent castells de la gama alta de sis. Entenc doncs, que va ser el fred!

4d6a dels Castellers de Caldes (Vilanova del Vallès, 6/04/2013)

L’apunt de l’assaig

Els assajos van a bon ritme, la torre de sis (nova de trinca) pot ser el castell a estrenar en les properes actuacions, i el quatre de vuit , tot i els alts i baixos, també comença a tenir ganes de data de sortida!

A part d’això, destacar que la prova del folre ja és una habitual els divendres, i que la puntualitat també es fa lloc a l’hora de tancar l’assaig. Les novetats estan en la canalla que és molt nombrosa en la primera part de l’assaig, i que van tenir premi amb dues activitats diferents. El dimarts de la setmana santa escolar la canalla va fer un assaig una mica diferent, l’Aplegador es va convertir en un circuit on la canalla i tots els amics que van portar van practicar l’activitat castellera d’una manera diferent. I la nit de divendres a dissabte passat van quedar-se a dormir a l’Aplegador tots plegats…qui diu dormir, diu jugar!!

Assaig de canalla

Recull de castells (temporada 2013)

 • 8 pilars de quatre
 • 1 pilar de quatre caminat
 • 1 pilar de cinc
 • 1 cinc de sis
 • 1 torre de sis (amb figuereta)
 • 1 cinc de sis
 • 2 quatre de set
 • 2 tres de set
 • 2 quatre de set amb l’agulla
 • 1 cinc de set
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: